Hazánkba érkezett az 5G-s Redmi

A Note 9T ötödik generációs hálózatokra is felkapcsolódik, a 4G-s Redmi 9T pedig az árával csalogat vásárlókat.

Két készülékkel indítja 2021-et a Redmi márka idehaza, és a Redmi Note 9T korszakváltást jelöl, hiszen ez az első Magyarországon forgalomba kerülő 5G-s modell a Xiaomi kötelékébe tartozó brand részéről. Egy 6,53"-es képátlójú IPS panellel szerelt telefonról van szó, amely megállapodott 60 Hz-en én 450 nites maximális fénysűrűségen.

A Redmi Note 9T
A Redmi Note 9T [+]

A FHD+ felbontású, Gorilla Glass 5 üveggel védett kijelző 161,96 x 77,25 x 9,05 milliméteres és 199 grammos, vízlepergető plasztik házba bújt, amely kétcsatornás multimédiás hangot és 5000 mAh-s telepet kínál. Az utóbbi 18 wattos gyorstöltést támogat USB-C porton, és 22,5 wattos adaptert mellékelnek a csomagolásában.


(forrás: Xiaomi) [+]

A lényeg természetesen a hardveren van, és a nyolcmagos, 7 nm-es node-on gyártott Dimensity 800U az egyik első 5G-s MediaTek lapkakészlet, amely hivatalosan hazánkba érkezik, amúgy dual 5G képességekkel. A várhatóan február elején forgalomba kerülő Redmi Note 9T 4/64 GB-os kiszerelésben kereken 100 ezer forinton nyit, a 4/128 GB-os változat felára 10 ezer forint.

A Redmi Note 9T és hátlapi kamerarendszere
A Redmi Note 9T és hátlapi kamerarendszere [+]

A telefon összesen négy kamerát kínál, melyből egy került az előlapra (13 megapixeles kameraluk, f/2,25-ös blende) és három a Mi 10T Lite-ra emlékeztető hátlapra. A főegység 48 megapixeles (1/2", f/1,79, autofókusz), amihez 2-2 megapixel makró- és mélységszenzor tartozik. Az ultraszéles kamera hiányzik, a jack kimenet, az FM-rádió, az oldalsó ujjlenyomat-olvasó, az NFC és az infra viszont nem.

A Redmi 9T és színváltozatai
A Redmi 9T és színváltozatai (forrás: Xiaomi) [+]

5G képességekkel nem, kellemes árazással viszont annál inkább kecsegtet a szintén cseppálló nanoborítást kapó Redmi 9T, amely a neve ellenére egyáltalán nem apróbb szerkezet, sőt: konkrétan ugyanúgy 6,53"-es FHD+ IPS panelt kínál, csak 400 nites fehér fénysűrűséggel és Gorilla Glass 3 védelemmel. A dizájn is más picit, hiszen a 8 megapixeles kamera cseppes és nem lukas kivitelt kapott elöl, hátul pedig a szett konkrétan rálicitált a drágábbik T-modellre. A hasonszőrű 48 + 2 + 2 megapixeles kamerák mellé ugyanis 8 megapixeles ultraszéles modul is került (120 fokos látószög, f/2,2-es blende).

A Redmi 9T legfőbb tulajdonságai
(forrás: Xiaomi) [+]

A Redmi 9T a nyolcmagos, 4G-s Snapdragon 662 mobilplatformot veti be, 4/64 GB-os konfigurációban a barátinak mondható 65 ezer forintos áron, és a 4/128 GB-os változatért is csak 5 ezer forintot kell ráfizetni. Ez a telefon nem kisebb, mint a 6000 mAh-s telepet kapott, amelyet Type-C porton akár 18 watton lehet tölteni, a mellékelt adapter mondjuk itt is 22,5 wattos. Ugyanúgy megvan a sztereó hangszóró, az NFC, az infra és az FM-rádió a jack kimenet használatával. A Redmi 9T várhatóan február végétől lesz itthon kapható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

  • mmWave 5G modemmel rukkolt elő a MediaTek

    Az új modemmel még több 5G hálózatra felcsatlakozhatnak a jövőben érkező MediaTek chipek.

  • Redmi Note 9T - 5G, öt számjegy

    Egyre több készülékből választhatnak azok is, akiknek nincs szükségük csúcskategóriás kvalitásokra, de a legmodernebb hálózati szabványra igen. A Redmi Note 9T ezt dual SIM üzemmódban is tudja nyújtani.

Előzmények

Hirdetés