Hatalmas visszaesésre számít a Samsung

Az árbevétel az első negyedévben valamelyest, az üzemi nyereség viszont drasztikusan visszaesett a Samsung előzetes pénzügyi jelentése szerint.

Hirdetés

Kitűnő gazdasági évet zárt tavaly a Samsung, ám az elemzők szerint éppen ezért volt várható, hogy a lendület a különböző szektorokban idén alábbhagy. 2019 első negyedévében a gyártó úgy kalkulálta, hogy összesen 52 milliárd koreai won árbevételre tett szert minden szegmenst egybevéve (13,6 billió forint), ami 14%-kos visszaesés 2018 hasonló időszakához viszonyítva.

Samsung Galaxy S10+, S10 és S10e
Bár az első negyedévben mutatkozott be, a Galaxy S10 széria leginkább a második három hónap mutatóit lendítheti fel [+]

Ennél sokkal súlyosabb az üzemi nyereség csökkenése: tavaly ez a mutató 15,64 milliárd wonnál állt meg, idén viszont „mindössze” 6,2 milliárdra számít a gyártó (1,56 billió forint). A végleges pénzügyi jelentés a hónap végére várható, mindenesetre a mobilszektor mellett várhatóan a félvezető üzletág számai fogják aláhúzni a fent jelzett visszaesést. Az öröm az ürömben a gyártónak a Galaxy S10 piacra kerülése, ami leginkább a második negyedév mutatóit fogja fellendíteni, és előrendelésben a széria remekelt.

Azóta történt

Hirdetés