Hirdetés

Ha lenne rajta Google, akkor vonzó lenne a Huawei Y9a

Jól eltalált, középkategóriás holminak tűnik a friss Huawei, amiben sok-sok év után már nem Kirin chipset dolgozik.

A Huawei máris reagált arra, hogy a Kirin chipsetekhez gyártópartnert jelen állás szerint nem fog találni az amerikai kereskedelmi embargók miatt, ezért aztán az Y9a néven bemutatott újdonságuk a MediaTek Helio G80 köré épül. Szintén a fenti okok miatt a komplett Google szoftvercsomagot is nélkülöznie kell, tehát az Y9a felhasználói is a Huawei HMS-nek nevezett ökoszisztémáját és az ebben kulcsszerepet játszó AppGallery alkalmazásáruház használhatják majd, hogy további appokkal szórják tele a 10-es Androidra épülő EMUI felületet.

A jelenlegi tervek szerint a 6, illetve 8 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel érkező Y9a első körben főleg Ázsiában lesz majd forgalomban, de ahogyan az már lenni szokott a Huawei elég sokféle néven teríti a világ különböző régióiban ugyanazt a telefont, szóval kicsit más névvel, esetleg módosított memóriakiosztással fogjuk még mi ezt a modellt újdonságként látni. Ami nem lenne baj, mert egy notch nélküli, 6,63 inches kijelző fémjelzi a masinát elölről, hiszen a szelfikamera motorikusan bukkan fel a termék tetejéből, hátul pedig korszerű és egyben körszerű a kamerarendszer kialakítása, amely egy 64 megapixeles főkamerát, egy 8 megapixeles ultraszéles modult, valamint két darab 2 megapixeles szenzort rejt - egyik a mélységélességért felel, a másik a makróért.


[+]

Piactól függően 4300, illetve 4200 mAh-s akkumulátorral lesz majd kapható a termék, ha kisebb a telep, akkor 40 wattos a gyorstöltés, nagyobb akkuval csak 18 wattos megoldást kínál a gyártó. A készülékről nem hiányzik a Type-C port mellől a 3,5 mm-es jack csatlakozó, valamint az oldalsó ujjlenyomat-olvasó sem, az árát pedig 200 euróra taksálják (Irakban), ami egész versenyképes lenne mifelénk is.

Hirdetés