Gamer csúcsmobilként érkezik a Black Shark 4S Pro

Továbbra is remek gamer mobilokat nyújt külön márkanév alatt a Xiaomi, ezúttal nincsenek nagy változások, viszont a külső megújult, a Pro modell pedig a Snapdragon 888+-szal jön.

A Xiaomi gamer palettájáról nálunk a Black Shark 4 járt utoljára, most viszont megérkeztek az újdonságok a piacra: a Black Shark 4S és 4S Pro túl sok technikai előrelépést nem hoz a két elődjéhez képest, de a külső valamelyest megváltozott. Mindkét új eszköz, az előzőekhez hasonlóan 6,67 hüvelykes kijelzőt kapott, Samsung-féle E4 AMOLED technológiáról, Full HD+ felbontásról, 144 Hz-es képfrissítésről és 720 Hz-es beviteli frekvenciáról beszélünk, a 8,3 milliszekundumos beviteli késedelem pedig elégedettségre adhat okot azoknak a játékosoknak, akiknek ez tényleg számít. Megmaradtak a fizikai triggerek is a mobilok oldalán, tovább javítva a játékélményt és a hatékonyságot.


[+]

Hardveresen a Pro modell jelenti a csúcsot, a Snapdragon 888+ az androidos liga csúcsaként nyújtja az elérhető maximális teljesítményt, 5 nanométeres gyártással pedig a jelenlegi legmodernebb csíkszélességet, a sima változat pedig Snapdragon 870-nel szintén szépen teljesít, és a 7 nanométeres gyártása sem nevezhető elavultnak. Természetesen UFS 3.1-es tárolóval szereltek a készülékek, 128 GB-tól 512 GB-ig lehet válogatni, de memóriakártyás bővítés nincs. A túlmelegedés elkerülésére folyadékhűtést alkalmaznak.


[+]

Mindkét mobilon három darab hátlapi kamera van, a másodlagosak megegyeznek: 8 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles mélységérzékelő jellemző rájuk, a főkamera a Pro esetén 64, a sima 4S esetén pedig 48 megapixeles, az apertúra mindkettőnél f/1,8-as, videózni pedig 4K-ban, 60 fps-sel lehet velük. Az előlapi kamera 20 megapixeles és Full HD videók rögzítésére alkalmas.


[+]

Az Android 11-re épülő MIUI 12.5 adja a JoyUI 12.9 nevű felület alapjait, csak ad hozzá némi játékos exkluzív extrát, és kicsit megváltoztatja az alapértelmezett témát. A sima 4S hagyományos fekete, fehér változatokban kerül elsőként piacra, 2700 jüanos alapára 8/128 GB-os kivitelben nagyjából 130 ezer forintot takar, de a 12/256 GB-os kivitelre 170 ezret kell elkölteni Kínában, onnan kiérve pedig minden bizonnyal még feljebb csúszik az árcímke. A japán Gundam kivitel is érkezik egyedi hátlappal és egy extra tokkal, ezért további összegeket kell majd fizetni, és csak a sima 4S legnagyobb tárhelyű változatából lesz elérhető. A 4S Pro esetén nincs különleges kivitel, a fekete (Galaxy Black) vagy fehér (Sky White) színű modellért 12/256 GB tárolópárossal 231 ezer forintnyi jüant kell fizetni, a 16/512 GB-os változat pedig 265 ezer forintért indul el.

Azóta történt

Előzmények

  • Eltűnik a kameralyuk a Black Shark 4S-ről

    Legalábbis játék közben. A Google fordító elég rejtélyes, de valami ilyesmi lehet az új Black Shark attrakciója.

  • Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék

    A kissé ingerszegény Mi Band 5 után a Mi Band 6 tényleges előrelépés az elődmodellekhez képest. Ennyi pénzért aligha lehet többet elvárni, leszámítva talán az NFC-t, ami egyelőre még mindig nem opció errefelé.

  • Black Shark 4 - cápák között

    A Xiaomi gamer telefonjai hivatalosan is elérhetők lesznek nálunk, de a játékosságnak van némi felára, ami nehezítheti az elterjedést.

  • Bemutatkozott a Black Shark 4 és 4 Pro

    A két verzióban lényegében csak a lapkakészlet és a RAM-kezelés tér el, illetve a főkamera felbontása.

Hirdetés