Galaxy Buds Pro néven érkezett eddigi legtöbbet tudó Samsung headset

A Galaxy S21-es készülékcsaláddal egyszerre jelentette be a gyártó az új tartozékot, ami többet tud, mint a Buds Live.

Bár a fókuszban a mai Unpacked eseményen természetesen az S21-es telefonok voltak, a Samsung frissítette a fülhallgatós vonalat is, bemutatták a Buds Pro névre keresztelt terméküket. A formavilágot a Buds Live-ban ismert megoldással vitték tovább, most is babszem alakúak a fülbe helyezendő apróságok, de szolgáltatáskínálatban fejlődött a termék.

Három színben lesz kapható
Három színben lesz kapható [+]

11 mm-es mélyközepes hangkeltőket és 6,5 mm-es magassugárzókat kapott a Buds Pro, de nem erre a legbüszkébbek a Samsungnál, hanem a zajszűrési megoldásukra, amely mindenféle tesztek alapján a környezeti zajok 99%-át eliminálja, de természetesen mi magunk is állítgathatjuk nem csak ennek, hanem az Ambient módnak is az erősségét. És raktak bele egy extra trükköt, ugyanis a füles reagál arra, ha elkezdünk beszélni, ilyenkor beengedi a külső hangokat és leveszi az éppen hallgatott zene erősségét, hogy anélkül tudjunk kommunikálni, hogy elkezdenénk babrálni a headsettel.


[+]

Mindezt kicsit paraméterezni lehet, 5, 10, vagy 15 másodperc után áll vissza az eredeti állapotba a lejátszás. Természetesen lehet a headseten keresztül a Bixby asszisztenssel is társalogni, noha ez továbbra sem ért magyarul. Ügyes megoldás az is, hogy a Buds Prót több eszközhöz is csatlakoztathatjuk (értelemszerűen Samsung termékekhez), ha például a tabletünkön nézünk videót, de a telefonunkra érkezik egy hívás, akkor azt fogadva a headset automatikusan a mobilunkról érkező jelet veszi és lefolytathatjuk a beszélgetést. Ha letesszük a telefont, akkor pedig visszasüppedhetünk a táblagépes videózásba, a Buds Pro újra azzal a masinával kommunikál, ahonnan információk érkeznek.


[+]

A Buds Pro kapcsán nyilván fontosak ezek a szoftveres trükkök, amit két belső és egy külső mikrofonnal oldanak meg, de azért alapvetően mégiscsak egy headset, tehát fontosak az üzemidővel és a hangminőséggel kapcsolatos képességek is. Az IP7X védelem eddig nem volt meg ennél a termékvonalnál, a Buds Pro viszont ezt is megkapta, tehát esőben sem probléma a használat, a Samsung szerint sportolásnál is jól jön ez a fajta képesség, noha itt az talán fontosabb, hogy mennyire stabilan ül a fülben a headset, ezt majd egy teszt fogja eldönteni.


[+]

A Buds Pro töltőtokja vezeték nélkül is tud áramot felvenni, a benne levő akkumulátor 472 mAh kapacitású, amivel nagyjából háromszor tudja feltölteni a 61 mAh-s teleppel rendelkező headseteket. Két töltés között a Buds Pro a hivatalos adatok szerint 8 órányi zenelejátszásra képes zajszűrés nélkül, ez zajszűréssel 5 órát jelent. Akárcsak a telefonok, a Buds Pro is január 29-től vásárolható meg, kezdőára 90 ezer forint lesz, ha valaki január 28-ig előrendeli, akkor kap hozzá vezeték nélküli töltőt.

Azóta történt

Hirdetés