Galaxy blog: Galaxy Express előzetes

Szerkesztőségünkbe érkezett a Galaxy Express, mely fejlett adatkommunikációs képességekkel támad a középkategóriában. Az LTE képesség eleinte kizárólag a legfelső kategóriás készülékek kiváltsága volt, sőt, nem egyszer fordult az elő, hogy a különböző chipsetek miatt még egy-két zászlóshajó sem volt képes erre. Manapság viszont eljutottunk arra a szintre, hogy már a középkategóriás készülékek között is találunk 4G képes darabokat, ráadásul Magyarország elég magas szintet képvisel, hiszen a Telenor és a T-Mobile is elég kellemes LTE lefedettséggel rendelkezik.

A Samsung Galaxy Express ebbe az impozáns környezetbe csöppent bele, ugyanis középkategóriás léte ellenére LTE chippel is felvértezték. A 132,2 x 69,1 x 9,3 milliméteres külső és a 139,1 grammos tömeg teljesen megfelel az elvárásoknak, hiszen a lekerekített sarkok miatt kényelmes a fogása és a kézbe is jól illeszkedik. A legújabb információk szerint fekete, fehér és ezüst színekben is megvásárolható lesz a készülék, de később akár tovább is bővülhet a színpaletta.

Samsung Galaxy Express
[+]

Hardveres szempontból abszolút korrekt a felhozatal, hiszen a masinában egy kétmagos processzor dübörög, mely a 480 x 800 képpont felbontású kijelzőt vígan képes meghajtani. A 4,5"-es képátló a WVGA felbontás ismeretében nem lélegzetelállító, viszont a Super AMOLED Plus technológia rendkívül sokat javít ezen, nagyon élénk, vibráló színek, tökéletes betekintési szög és jó fényerősség jellemzi a megjelenítőt. A belső komponensek terén fontos még kiemelni, hogy 1 GB RAM áll rendelkezésünkre, mely multitasking esetén jöhet jól. Ezen felül kapunk még 4.0-s Bluetooth-t, 802.11a/b/g/n szabványú WiFi-modult és A-GPS egységet is.

A Galaxy Express már az Android 4.1.2 Jelly Beannel érkezik, a felület pedig nem más, mint a TouchWiz legújabb verziója. Ebben már megtalálhatók a különféle mozdulatok, mint például a döntéses nagyítás, vagy az intelligens kikapcsolás, de nem szabad megfeledkezni a hanggal történő vezérlésről sem. További információkkal hamarosan szolgálni fogunk, méghozzá a napokon belül megjelenő részletes teszt keretében.

Samsung Galaxy Express
[+]

Azóta történt

Előzmények