Galaxy blog: Magyarországra érkezik a Galaxy Tab A

Alig egy hónapja adtunk hírt a Samsung legújabb táblagépének színre lépéséről, a Galaxy Tab A névre hallgató újdonság azonban a cikk időpontjában csak Oroszországban került piacra. A napokban érkezett közlemény szerint viszont hamarosan Magyarországon is kapható lesz a dél-koreai vállalat új tabletje.


[+]

Az eszküz különlegessége a 4:3 képarányú kijelző, mely nem gyakori a zöld robotos operációs rendszerrel telepített táblagépek terén. Az 1024 x 768 képpontos felbontás mellé 9,7 hüvelykes képarány társul, a panel TFT-LCD technológiával operál. Az előlapi fényképező 2 megapixeles, a hátlapi kamera 5 megapixeles, autofókuszos, videót legfejlebb 720p felbontásban tud rögzíteni. Az akkumulátor kapacitása 6000 mAh.

A hátlap alatt egy Qualcomm Snapdragon 410 duruzsol, mely egy négymagos processzort és egy Adreno 306 grafikus egységet tartalmaz. A RAM mérete a kiviteltől függ, az alapmodell 1,5 GB-tal rendelkezik, az LTE-képes változat 2 GB-ot kapott. A háttértár kapacitása 16 GB, mely microSD-kártyával bővíthető. A tablet egészen friss szoftververziót futtat, a gép ugyanis egy TouchWizzel megtámogatott Android 5.0-val van telepítve. A megváltozott UI mellett ez egy rakás extra szofteres funkciót is jelent, mint például a Kids Mode, a SideSync 3.0, a Quick Connect és az előre telepített Microsoft appok.


[+]

Mint azt említettük, a Galaxy Tab A rövidesen a magyar piacra is meg fog érkezni, az LTE kivitel már a következő hónap során a boltok polcain landolhat. A megjelenés pontos dátumáról és a várható árról egyelőre nincs információnk.

Ez a blogbejegyzés a Samsung Electronics Magyar Zrt. támogatásával készült.

Előzmények

  • Színre lép a Galaxy Tab A

    A Samsung táblagépes fronton próbál több választást kínálni, legújabb középkategóriás eszköze viszont csak meghatározott piacokon lesz elérhető.