Galaxy blog: Ilyen lesz a Galaxy Pocket

Bár a Samsung a múlt héten megrendezett Mobile World Congress alkalmából hét új készülékről rántotta le a leplet, ma ismét egy új taggal bővült a gyártó androidos portfóliója. A Galaxy Pocket névre hallgató telefon az alsó árkategóriában indul, legalábbis a specifikációi erre engednek következtetni. Bár az ár egyelőre nem publikus, valószínűleg olcsóbb lesz a Galaxy Mini 2-nél, hiszen a készüléket meghajtó hardver és a kijelző is gyengébb.

A 103.7 x 57.5 x 12 milliméteres méretekkel és 97 grammos tömeggel rendelkező telefont műanyag készülékházba csomagolták, melynek formaterve beleillik a Galaxy termékcsaládba. Az előlapon egy 2,8 hüvelykes képátlójú, 240 x 320 képpontos felbontású kijelző figyel, alatta pedig a szokásos billentyűk (vissza, főképernyő és beállítások) kaptak helyet. A hátlapon egy 2 megapixeles, fixfókuszos kamera csücsül, előlapi fényképezőt nem kapunk.

A telefonban használt lapkakészlet típusa egyelőre ismeretlen (mi a Galaxy Y és Galaxy Y Pro készülékekben használt BroadComm SoC-re gyanakszunk), a processzor órajele 832 MHz. A belső tárhely kapacitása 3 GB, ezt szabadon bővíthetjük microSD-kártyával. Adatkommunikációs szempontból egy WiFi-chipet (802.11b/g/n), egy GPS-modult és egy Bluetooth-egységet (3.0, A2DP-támogatással) biztosan kapunk, mobil hálózaton keresztül pedig 3,6 Mbps sebességű HSDPA-val is lehet számolni.

A telefonon Gingerbread fut, TouchWiz felhasználói felülettel megbolondítva; a megváltozott felületek mellett extra szoftvereket is kapunk. Ilyen például a ChatOn névre keresztelt multiplatform IM-kliens és a Social Hub, valamint a gyártó saját alkalmazásboltja, a Samsung Apps is előre telepítve elérhető lesz. A telefon hivatalos megjelenési dátumát egyelőre homály fedi, a híreink alapján Angliába érkezik majd először a Galaxy Pocket.

dr. Kind

Azóta történt

  • Újabb fotón a Galaxy S III

    Várhatóan faltól falig érő gigantikus HD AMOLED Plus érintőkijelzővel a fedélzetén érkezik a dél-koreai gyártó idei csúcsmodellje.

  • Galaxy Pocket az FCC oldalán

    Az amerikai hírközlési hatóság jóváhagyását is megkapta a dél-koreai gyártó legkisebb és legolcsóbb Android mobilja.

Előzmények

  • MWC2012: Samsung Galaxy Ace 2

    Kétmagos processzorral és WVGA kijelzővel érkezik a népszerű Galaxy Ace utódja.

  • Galaxy blog: Bemutatkozott a Galaxy S Advance

    A Samsung egy újabb modellel támad a középkategóriában: a Galaxy S Advance kétmagos processzorral érkezik.