Galaxy blog: Galaxy S5 pletykaáradat

Ritka, hogy egy készüléket már jóval a bejelentés előtt akkora figyelem övez, mint a Samsung jövő évi zászlóshajóját. Még hónapokat kell várni a Galaxy S5 (már ha így fogják egyáltalán hívni) hivatalos leleplezésére, a rajongótábor már most ezerrel pörög, a különféle blogok szivárgások és szóbeszéd alapján már össze is rakták, hogy hogyan fog kinézni a dél-koreai vállalat legújabb csúcsgépe.

A legújabb pletykaáradatot az indította be, hogy a Samsung a DDaily riportja szerint elkezdte az új, 5,25 hüvelykes képátlójú kijelzők sorozatgyártását. A panel jelllegzetessége az elképesztő felbontása: QHD, azaz 2560 x 1440 képpontról van szó, ami ezen a méreten egészen elképesztő, 560 ppi pixelsűrűséget eredményez. A technológia továbbra is Super AMOLED, azaz pentile mátrixot használ a megjelenítő, ám ezen a pixelsűrűségen bizonyára nem jelent problémát a megosztott zöld alképpont.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

A kijelző tehát rendben van, ám a pletykák a készülék további aspektusaira is kitérnek. A szóbeszéd szerint a telefon lelke egy Snapdragon 800 vagy 805 lapka lesz, bizonyos modelleket pedig a legújabb, 64 bites Exynos SoC-vel szerelnek majd. Ezek mellett 3 GB RAM, 16 megapixeles elsődleges kamera és Android 4.4 várja majd a vásárlókat, fém készülékház mellett. Állítólag egy LCD technológiát használó variáns is piacra kerül majd.

A legújabb Galaxy csúcskészülék premierje még messze van, a gyártó az elmúlt két év tapasztalata alapján nem a barcelonai Mobile World Congress-en rántja majd le a leplet a csúcsgépről, a bejelentést ugyanis a Galaxy S III és az S4 esetén is egy különálló sajtótájékoztatón tették meg.

Azóta történt

Előzmények