Formabontó koncepció

Az amerikai Cyrcle Phone elsősorban a rendhagyó formatervvel szeretne kitűnni.

dTOOR a 2020-as CES-en mutatta be a Cyrcle Phone-t, ami azt tudja, hogy kerek. Nem téglatest alakú, nem hajlítható, hanem kör alakú. Hogy ennek azon kívül mennyi gyakorlati haszna van, hogy tökéletesen különbözik minden létező egyéb készüléktől, nem teljesen világos, de a gyártó szerint sokkal ergonomikusabb fogást biztosít és zsebben is lényegesen kényelmesebb.


[+]

A Cyrcle Phone 2.0-s verziójának Kickstarter kampánya sikeres volt, a szükséges 10 ezer dollár hatvan nap helyett 60 óra alatt megvolt, igaz, mindössze 44 támogató közreműködésével, a 15 ezer dolláros kiterjesztett célösszeget pedig 66 támogató hozta össze, átlagolva 233 dollár támogatással, ami nagyjából megfelel az egyébként 999 dolláros készülék reális értékének. Már, ha valakinek a kör alakú készülékház és kijelző értéknövelő tényező.

Az új formaterv jelentősen kifinomultabb, mint a 2020-ban bemutatott első verzióé (a képen).
Az új formaterv jelentősen kifinomultabb, mint a 2020-ban bemutatott első verzióé (a képen). (forrás: WinFuture) [+]

A specifikáció Snapdragon szettet említ, de sajnos pontos típust nem jelöltek meg, minden más adat viszont kellően informatív. Az Android 10-es rendszert futtató, 130 x 103 x 22 milliméteres eszköz 3 GB LPDDR3-as rendszermemóriát és 32 GB eMMC szabványú bővíthető belső tárhelyet tud felmutatni. A 3,45 hüvelykes, 800 x 800 pixel felbontású IPS panelen a Freeform nevű szoftveres megoldás segít megjeleníteni a nem kerek kijelzőre optimalizált tartalmakat, ami lényegében egy átméretezhető és áthelyezhető (szögletes) lebegőablak.

[+]

Az érdekességek listáját bővíti a két darab 3,5 milliméteres jack csatlakozó, amihez egyébként két sztereó fülhallgató is jár a csomagban és a két USB csatlakozó. Az egyik 3.0-s Type-C, a másik pedig egy 2.0-s microUSB. Nem jöttem rá, ez konkrétan miért jó, de végül is elfér. A gyorsulásmérő, giroszenzor és mágnesességmérő mellett viszont egy hőmérsékletérzékelő is került a repertoárba, egyelőre nem meghatározott funkcionalitással.

Az adatkapcsolat 4G LTE hálózaton zajlik, a navigáció a GPS, a GLONASS és a BeiDou rendszereit használja, van 802.11ac WiFi, 4.2-es Bluetooth és NFC is. Az előlapra és a hátlapra is ugyanaz a 13 megapixeles, autofókuszos kamera került, a kerek házba pedig egy 2000 mAh-s, cserélhető akkumulátor. Noha tényleg egyedi, nem vagyok maradéktalanul meggyőződve, hogy a funkció szempontjából a kerek megjelenítő a legjobb választás. Lehet, hogy nem véletlenül nincs kör alakú készülék a piacon. Mármint nyilván a Cyrcle Phone-t leszámítva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • dTOOR

Hirdetés