Erőset gurított AnTuTuban a Dimensity 9200, a Vivo bejelentkezett érte

Közeleg a hardveres generációváltás Androidon, és eddig jól az előjelek.

Amikor majd az annalesekben 2022-es év mobilos történéseiről olvasunk, a túlmelegedő készülék egész biztosan szóba kerülnek, és tényleg ijesztő volt a helyzet a nyári kánikula előtt is egy-egy tűzforró készülékházat megérintve. Nem kizárólag, de főleg a Snapdragon 8 Gen 1 hozott efféle bajokat, amelyen némileg javított a 8+ Gen 1, a sebességhez is hozzátéve. Jövő évre a kívánságunk viszont az, hogy a gyártósori és ARM-féle fejlesztéseket a chiptervezők és a mobilmárkák ne extra teljesítményre, hanem alacsonyabb fogyasztásra, hűvösebb működésre és hosszabb üzemidőre fordítsák.

Jól szerepeltek az idei MediaTek csúcslapkák és erre építhet a folytatás
Jól szerepeltek az idei MediaTek csúcslapkák és erre építhet a folytatás [+]

A következő Snapdragon, Exynos és Dimensity chip maradhat 4 nm-en, viszont az ARM már előrukkolt a Cortex-X3 teljesítménymaggal, amely önmagában 25%-os előnyt processzoros hozhat. Grafikus vonalon az ARM az Immortalis-G715 GPU-val készül, amely 15%-os előrelépést ígér. A Digital Chat Station szerint ezt a két fejlesztést a közelgő Dimensity 9200 képedig be is veti, és az AnTuTu online adatbázisában most ezzel a chippel bukhatott le egy tesztköröket végző telefon, meggyőző 1 266 102 pontot gurítva. Összehasonlításképpen: nálunk AnTuTu vegyes tesztben a ROG Phone 6 vezet 1 116 679 ponttal, amihez képest jelentős az előrelépés.

A Vivo X80 pro vízálló burkolatot és Dimensity 9000 chipet kínált
A Vivo X80 pro vízálló burkolatot és Dimensity 9000 chipet kínált [+]

Amúgy nem feltétlenül kell az új chipre és az első telefonokra 2023-ig várni: a MediaTek még novemberben leleplezheti a Dimensity 9200-at, és a Vivo X90 család egy vagy több tagja szemet vetett a lapkára. Ugyanannál a forrásnál maradva 1220p-s megjelenítőről, IP-védelemről és 120 wattos villámtöltésről olvasni – a mellékelt adapter kettős kiosztású, 4700 mAh összkapacítású akkumulátort láthat el energiával. Persze mindent a maga sorrendjében: előbb a MediaTek bemutatója következik, aztán jöhet a Vivo.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés