Érkezőben a Nokia 8800

A Nokia bemutatta a 8800 sorszámú készüléket, mely a 8910i régóta várt korszerűsített változata. A legfőbb tulajdonsága, hogy megőrizte az elődjétől megörökölt stílusát, így egy kemény fém borítást kapott, ami nemcsak a mechanikai sérülésektől védi meg, hanem nagyon elegáns megjelenést is kölcsönöz a készüléknek.

 

 


Forrás: www.nokia.com

Az extrém „tokhoz” természetesen egy karcmentes kijelző is társul, mely 208x208 pixel méretű, és végre a Nokiánál is bevezetett 262 ezer színárnyalatos. A kamera tudásban elmarad a nemrég bemutatott 6230i-től, így csak 0,5 megapixeles. Természetesen már videókat is rögzíthetünk rajta, de nem 800x600 pixelben, mint amekkorák a képek, hanem csak QCIF (144x176) felbontásban. Az elkészített alkotásainkat a 64 Mb belső memóriánkra menthetjük, de sajnos nem tudjuk memória kártyánkkal megnövelni. Így az MP3 zenei fájlokat is csak erre másolhatjuk, amiket csengőhangoknak is beállíthatunk. A további hangokat a díjnyertes Ryuichi Sakamoto komponálta. Egyéb szolgáltatások közé tartozik a Bluetooth, az FM rádió, a java támogatás, az EDGE kapcsolat, az e-mail kliens és az xHTML böngésző is.


Forrás: www.nokia.com

Kár, hogy a készülék elég nehéz lett, legfőképpen a borítás végett, ráadásul az akkumulátor is elég gyengén teljesít, mindössze 1,5 - 3 óra a beszélgetési  és 8 nap a készenléti ideje. Így a 134 grammos telefon 107x45x15 milliméter nagyságú. Az ár várhatóan 750 € lesz, ami egy kicsit soknak tűnik egy ilyen tudású készülékhez, de a megítélésnél figyelembe kell venni a külső fémborítást és a márkát is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés