Hirdetés

Elvileg január 25-én indul Európában a Huawei P50 Pro és a Pocket értékesítése

Bolgár források szerint még januárban kapható lesz a P50 Pro és a P50 Pocket is.

Rég volt Huawei csúcsmodell európai forgalmazásban, de a P50 Pro és a P50 Pocket eljut hozzánk is, noha nyilván a GMS hiánya továbbra is versenyhátrányt jelent a régióban a gyártó számára. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az európai kiadásnál már a HarmonyOS-t, vagy még mindig egy Androidra épülő HMS-t fogunk majd látni, de ez a jelenlegi információk szerint heteken belül kiderül, mert küszöbön áll a modell európai premierje.


[+]

Úgy tudni, hogy felénk a P50 Pro és a P50 Pocket érkezik majd, a sima P50 megjelenéséről egyelőre nincs információ. Mindkét termék hivatalosan már létezik, hiszen a kínai bemutató már megtörtént, a P50 Próról itt vannak konkrét információk, az összecsukható Pocket kapcsán pedig itt írtunk részletesen. Mindkét eszköz nagyon ígéretes hardveres szempontból, de már a kínai árak alapján sem tűnnek olcsónak, mindenesetre egyelőre az európai árazásról még nem szivárgott ki semmi.


[+]

Az viszont biztosnak tűnik, hogy bár Snapdragon 888-as chipsettel érkeznek majd az újdonságok, ám az 5G hálózatokkal való kommunikáció nem lesz opció: a Huawei továbbra sem használhatja ezt a technológiát az embargós korlátozások miatt. Noha a P50 Pro és a Pocket a Huawei okostelefonos üzletágát próbálják erősíteni, az utóbbi időben látható hangsúlyeltolódás zajlik az okos eszközök irányába és az eddig mobilos fókuszú termékpaletta egyre kevésbé támaszkodik a telefonokra, ám a Huawei nem óhajtja feladni ezt a vonalat sem, hiszen például a hazai piacon továbbra is kifejezetten kelendők a cég mobiljai.

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés