Ellenszenves a mobiltelefonálás a repülőgépen

Nemrégiben látott napvilágot egy amerikai felmérés arról, hogy mit gondolnak a potenciális utasok arról, hogy tegyék lehetővé a repülőgépeken is a mobilhasználatot. A felmérés apropóját az adta, hogy több cég is bejelentette, hogy biztonságos formában meg tudná oldwani ezt a lehetőséget.


Forrás: www.aircell.com

A megkérdezett utasok 63 százaléka határozottan ellenezte a mobiltelefon használatának lehetőségét a repülőgépeken. A válaszokból kiderül, hogy három dologtól félnek igazán az utasok. Első helyen említették, hogy a levegőben történő telefonálás egyszerűen zavarná a többi utas kényelmes és nyugodt utazását. Sokan tartanak attól is, hogy a mobiltelefonok összezavarhatják a gép elektronikai és navigációs eszközeit. Többen említették azt is, hogy az állandó mobilcsörgés miatt nem hallanák a személyzet egyes bemondásait, ami vészhelyezet esetén kiemelten fontos lehet.

A szakemberek ennek ellenére elképzelhetőenk tartják, hogy előbb-utóbb a repülőgépeken is lehetőség lesz a mobiltelefonok használatára. A legéletképesebb javaslatnak az tűnik, hogy csak a gép egy szeparált részében lehetne használni a készülékeket, olyan elkerített helyiségben, ahonnan nem szivárog ki a telefoncsörgés hangja, és megfelelőképp messze található a navigációs berendezésekltől. A másik lehetőség szerint csak a repülőút bizonyos szakaszainál lenne lehetőség telefonálásra, nyilván fel és leszállás közben nem.

Hirdetés