Elérhető a webOS 2.0 SDK

A HP közleménye szerint egyes fejlesztők számára már elérhetővé vált a Palm webOS 2.0 SDK, mely a rövid zártkörű tesztidőszak után szélesebb körben is elérhetővé válik. Az új platform a fejlesztők és a végfelhasználók számára is komoly változásokkal kecsegtet, így például a valódi párhuzamos futtatás jegyében az egyes munkafolyamathoz tartozó alkalmazások is összefogásra kerültek. A „Card Stack” megoldás segítségével például a levélből megnyitott linkekhez tartozó böngészőablakok egyetlen munkafolyamatba tartoznak majd, melyek kezelésére együtt is lehetőség nyílik. A „Just Type” felület a Palm korábbi Universal Search megoldásának helyébe lép majd, ráadásul az új API segítségével az egyes alkalmazásokon belüli, illetve online tartalmak közötti egyszerű keresés is megoldható lesz.

Hirdetés

Az „Exhibition” megoldás révén az alkalmazások detektálni tudják majd a Touchstone vezetékmentes töltőállomás jelenlétét, mely esetén folyamatos aktív kijelző mellett diavetítésbe, időjárási adatok vagy óra megjelenítésébe is belekezdhetnek, vagyis olyan műveleteket végezhetnek, mely amúgy könnyen lemeríthetné a készüléket. A webOS 2.0 fontos újítása lesz a helyi és online szolgáltatások szinergiájának kibővítése is, mely révén a fejlesztők saját közösségi megoldásaikkal egyedi telefonkönyveket és saját naptári eseményeket is létrehozhatnak.

A fejlesztések kapcsán külön kiemelésre került a HTML5 támogatás javítása, illetve a JavaScript szolgáltatások körének bővítése, mely révén helyi és online tárhelyek, illetve a pillanatnyi tartózkodásai hellyel kapcsolatos adatok is hozzáférhetővé váltak, valamint az alacsonyszintű fájlrendszer és hálózati műveletek elvégzése mellett a bináris adatfeldolgozásra is lehetőség nyílik. A fejlett OpenGL ES grafikát felvonultató natív alkalmazások fejlesztését segítő Palm PDK a webOS 2.0 SDK szerves részévé vált, mely mostantól Palm Mojo, illetve HTML és CSS kódrészek integrálását is lehetővé teszi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP
  • Palm

Azóta történt

  • Számos képen látható a webOS 2.0

    Számos képen látható a Palm hamarosan kiadásra kerülő új webOS 2.0 operációs rendszerének frissített kezelőfelülete.

  • Ez lenne a Palm Pre 2?

    Egy francia szolgáltató blogján jelentek meg képek és némi specifikáció, melyeket természetesen pletykaként szabad csak kezelni.

Előzmények

Hirdetés