Eleget fog tenni az Apple az EU USB-C szabályozásának

Greg Joswiak, az Apple marketingért felelős vezetője a Wall Street Journal előadásán egy mondatban annyit mondott a témáról, nincs választásuk, teljesítik az EU törvényeiben foglaltakat.

Hirdetés

Craig Federighi és Greg Joswiak, az Apple szoftvereiért és világszintű marketingjéért felelős felsővezetők voltak a Wall Street Journal konferenciáján Joanna Stern újságíró vendégei. A félórás beszélgetést, mely lentebb beágyazva megtekinthető, a WSJ újságírója azzal a kérdéssel indította, hogy mi a helyzet a Lightninggal és az USB-C-vel? Joswiak először arról beszélt, a világ két leggyakrabban használt csatlakozójáról van szó, méltán népszerű mindkettő, pedig Federighi pedig hozzátette, hogy az egyiknek azért vagányabb neve van.


(forrás: 9to5Mac) [+]

Joswiak elmondta, az Apple és az EU között évtizedes vita van az egységes töltőcsatlakozók kapcsán, melyre az amerikai cég egyrészt azzal reagált, hogy az első iPhone-ok óta különválasztható az adapter és a töltőkábel, így mindenki olyat vásárolhat, amilyet szeretne. Hozzátette, bár érti, hogy az EU-s törvényhozók alapvetően pozitív célzattal vannak, korábban a micro-USB csatlakozót próbálták úgy szabvánnyá tenni, mint most az USB-C-t, ami szerencsére nem sikerült. A kicsit marketingszagú válaszok után végül annyit mondott, az Apple-nek nincs más választása, mint eleget tenni az EU kéréseinek és szabályozásainak az USB-C kapcsán, ami nem egyértelmű megerősítése a pletykáknak, de valószínűleg arra utalt vele, amiket pletykák szintjén már egy ideje hallani, s a következő iPhone-ok USB-C csatlakozóval érkeznek.

Elhangzott a beszélgetésben az is, hogy a legtöbb iPhone vásárlónak a kábel csak a töltésre szolgál, ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a Lightning csatlakozó USB 2.0-ás sebességű adatátvitele 48 MP-es fotókat és 4K ProRes videókat rögzíteni képes okostelefonokon kevés, főleg úgy, hogy az USB-C (Thunderbolt USB 4) csatlakozóval szerelt iPadek gigabites sebességre is képesek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés