2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Dupla kamerakivágással jelentkezett be az LG

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Letsgodigital

Akárcsak riválisának, az LG Displaynek is van ötlete a szenzorsziget elkerülésére, csak egy helyett két kamerának kiollózva járatot.

Hirdetés

Eljutottunk ma oda a mobilpiacon, hogy dizájnban a kisebb szereplők kreatívabbak a nagyoknál. A Vivo Nex nyitotta a totális képernyő dominancia korszakát, mechanikusan kiemelkedő szelfikamerával, az utóbbit a ZTE Nubia X aztán nemes egyszerűséggel elhagyta, és inkább tett a hátlapra is egy kijelzőt, a Xiaomi Mi Mix 3 pedig főt hajtott a slider mobilok előtt. Beszállítóként persze a Samsung maga is gyárt érdekes formájú paneleket, és felkészült a be- és kivágás következő korszakára, sőt: tegnap felvázolta az összecsukható mobilok jövőjét, a forma mellett a szoftvertámogatást is előrevetítve.

Dupla kamerakivágás az LG Display elképzelései szerint
Dupla kamerakivágás az LG Display elképzelései szerint (forrás: Letsgodigital) [+]

A Galaxy S10 állítólag Infinity O-típusú AMOLED panellel érkezik, ami azt jelenti, hogy bevágás helyett a kijelzőn apró kamerakivágás lehet, kevésbé zavarva bele a tartalmakba, ám ugyanez az ötlet a rivális LG Display fejéből is kipattant, dupla fűszerezéssel. A Letsgodigital által publikált és az IceUniverse által megosztott formatervezési minták nem is egy, hanem látszólag két, szorosan egymás mellett elhelyezkedő lencsének faragnak helyet a megjelenítőn, bal oldali, középső vagy jobb oldali tájolással. A minta lapos és hajlított panel esetében is felvázolja az elképzelés megjelenését, a kapcsolódó szöveg pedig a mögötte álló technológiát jellemzi.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.