Csökkenő keresletre figyelmezteti beszállítóit az Apple

Ha bizonytalanul sokat kell várni a mobilra, a vásárlók talán meg is gondolják magukat, ezt a kontraproduktív hatást látja a gyártó az iPhone 13-ak esetén.

Az Apple a globálisan kialakult, nehézkes gyártási helyzet ellenére nagyon szerette volna stabilan tartani az iPhone 13 darabszámait, ez azonban végül nem sikerült, 90 millió helyett csupán 80 millió darab készül idén a terméksorozatból a chiphiányra visszavezethetően.


Ha nem biztos, hogy bekerülhet a fa alá, talán a vásárlók is más ajándék után néznek [+]

A Bloomberg által idézett belsős iparági források szerint az Apple arra figyelmeztette beszállítóit, hogy az akadozó termelési lánc végén felgyűlő várólisták mérsékelhetik a vásárlói kedvet, így aztán a negatív hatások fokozhatják egymást, és jövőre talán még erősebb mértékben kell visszavágni a termelést: szerintük ezt nyilván senki nem szeretné. Hivatalos beszállítói reakció egyelőre még sehonnan nem érkezett. Mindazonáltal az Apple 2021-es negyedik negyedéve erősen túlszárnyalhatja a tavalyit, 117 milliárd dolláros eladási összértékkel 6%-ot javíthatnak a tavalyi év azonos időszakához képest.

Előzmények

  • Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága

    A legdrágább, legnagyobb, legtöbbet tudó iPhone bizonyos szempontból túlzás, de akinek nem kell egy ekkora batár, annak a Pro verzió is pont meg fog felelni.

  • Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!

    15%-kal jobb üzemidőt hozott egy minimális vastagodás és néhány gramm plusz tömeg. Megjött a szenzoros képstabilizátor, kisebb lett a notch, duplázódott az alap tárhely, és a tavalyi modell nyitóáránál olcsóbb is az újdonság. Ez az iPhone megéri az árát!

  • Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?

    Lehet, hogy a következő generációs iPhone-ok között már nem lesz mini verzió. Pedig ez a telefon pont az, ami után folyamatosan sír egy hangos közeg.

  • Ma indul az iPhone 13 előrendelése

    A hardver keveset fejlődött, de ez aligha fogja majd vissza a négy Apple mobil népszerűségét.

Hirdetés