Csendben színre lépett a Galaxy M13

Három kamera, 5000 milliamperórás akkumulátor, IPS kijelző.

Az M-széria telefonjaival Európában nem foglalkozott annyira a Samsung eddig, mint az A vagy S-szériákkal, ettől függetlenül egy-egy darab értékesítésre került az eredetileg Indiát célzó készülékekből. Az idei felhozatalból a Galaxy M13 készül Európába a gyártó weboldalának tanúsága szerint. Egyelőre árat nem tudni, viszont a készülék teljes specifikációs listája elérhető.

Galaxy M13 sötétzöld színben.
Galaxy M13 sötétzöld színben. (forrás: Samsung) [+]

A Galaxy M13 nagy. A ház 76,9 x 165,4 x 8,4 milliméter kiterjedésű, a telefon 192 grammot nyom. A műanyag házba 6,6 hüvelyk átlójú IPS LCD kijelzőt szereltek, FHD+ a felbontás, a frissítés 60 Hz, az előlapi kamera pedig csepp alakú notchban lakik, így a megjelenítő az Infinity-V fantázianevet viseli. Az előlapi egység 8 megapixeles (f/2,2), a hátlapra három kamera jutott: egy 5 megapixeles ultraszéles (f/2,2, fix fókusz), egy 50 megapixeles széles (f/1,8, autofókusz), és egy 2 megapixeles mélységérzékelő (f/2,4, fix fókusz).

Ilyen a bronz Galaxy M13-as.
Ilyen a bronz Galaxy M13-as. (forrás: Samsung) [+]

A rendszerchip a Samsung saját fejlesztésű Exynos 850-a, mellé fixen 4 GB RAM adott és választható 64 vagy 128 GB tárhely. A tárolót microSD kártyával lehet bővíteni akár 1 TB-ig. Az előre telepített rendszer az Android 12-re épülő One UI 4.1.

A kék itt inkább ezüst.
A kék itt inkább ezüst. (forrás: Samsung) [+]

A sötétzöld, bronz és ezüstös kék színekben elérhető készülék jobb oldalán, a bekapcsoló gombba integrálva kapott helyet az ujjlenyomat-leolvasó, alul USB-C csatlakozót találunk, mellette pedig 3,5 milliméteres fülhallgató jack is helyet kapott. A microSD oltárán egyszerre két SIM-kártyát is képes kezelni a készülék, 5G-támogatás nincsen, de van NFC, Wi-Fi 5 és Bluetooth 5.0. Vezeték nélküli töltés nincsen, vezetékkel 15 wattal tölthető az 5000 milliamperórás akkumulátor. Az árazásról egyelőre nem tudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés