Hirdetés

CES 2020: Szex-tech

Az okos öv és okosminden után ugyan nem meglepő, ha ez a termékkategória is felbukkan a kínálatban.

Tavaly volt némi hezitálás az ilyen jellegű fejlesztések bemutatása kapcsán, a CTA végül úgy döntött, nem biztosít teret a szexuális segédeszközöket fejlesztő cégek számára az eseményen. Idén viszont, bizonyos feltételek mellett ez a termékkategória is képviseltette magát a Shown, méghozzá komoly felhozatallal.

A beauty-tech, wellness és lifestyle jellemzően a Sandsben halmozódott a Las Vegas Convention Center helyett.
A beauty-tech, wellness és lifestyle jellemzően a Sandsben halmozódott a Las Vegas Convention Center helyett. [+]

A protokoll továbbra sem tűri meg az obszcenitást, morálisan kifogásolható megközelítéseket vagy ábrázolásmódot; elvárásokat fogalmaztak meg a vizuális reprezentációval és a kommunikációval kapcsolatban, de Jean Foster, a CTA marketing és kommunikációért felelős rangidős alelnöke világossá tette, hogy álláspontjuk szerint a szexuális egészség és jóllét (wellness) ugyanolyan jelentőséggel bír, mint az alvásminőség, a megfelelő táplálkozás vagy a testmozgás, de mindenek előtt ezek ugyanolyan technológiai fejlesztések, mint a többi CES-en bemutatott termék, szolgáltatás vagy megoldás.

Satisfyer Traveler
Satisfyer Traveler [+]

Úgyhogy nyilván szemügyre vettük, mennyire tud okos lenni egy alapvetően szexuális örömszerzésre szánt eszköz. Ami persze nem kizárólag az élvezetek fokozását vagy szórakoztató kiegészítést jelenthet, de segíthet bármilyen akadályoztatottsággal élő vagy idős pároknak a harmonikus intim kapcsolat fenntartásában vagy egyáltalán megélésében. Ezzel együtt a legtöbb modell az, aminek látszik.


Satisfyer Penguin

Kivéve mondjuk a Satisfyer Penguint, mert az konkrétan úgy néz ki, mint egy fürdőkád szélére való gyermekjáték. Jellemző egyébként az egész termékpalettára, hogy diszkrét és egészen high-tech megjelenéssel kevésbé zavarba ejtő, mint a szaküzletek átlagos kínálata. A csomagolás és az arculat sem teszi elsőre evidenssé, hogy melyik iparágról van szó, ami ugye a gyógyszer és a fegyver mellett magasan a legtöbbet termelő szegmens a világgazdaságban.

Satisfyer Curvy 2+
Satisfyer Curvy 2+ [+]

A legújabb modell egy hölgyeknek szánt eszköz, az utazó szett pontosan úgy néz ki, mint egy sminkcucc, a működési elvet és a felhasználási területet errefelé lehet részletesebben tanulmányozni, minket inkább a két hét múlva debütáló társalkalmazás (Satisfyer Connect App) érdekel, amibe egészen elképesztő funkciókat integráltak. Az ugye egy dolog, hogy az eszközökben, egyes modellek esetében két motor működése a legapróbb részletekig (intenzitás, ritmus, mintázat etc.) testreszabható - a szó legszorosabb értelmében, de egy rakás ötletes megoldással is kiegészítették.

A távvezérlés még mindig nem újdonság a készüléket saját kezűleg vagy a partnerünk is vezérelheti, akár a világ másik végéről is, Apple Watch-ról is, a beépített videóhívás és a Spotify integráció viszont igen, amivel nem csak lejátszási listákat rendelhetünk a tevékenységekhez, de a készülék hajlandó követni a zene ritmusát, stílusát és intenzitását, ha úgy kívánjuk; a videóhívás pedig lehetőséget ad a valós idejű, vizuális kapcsolatra, hát, izé, ugye menet közben gondolom, mert amúgy erre a célra vannak dedikált megoldások.

Az SF Connect App két hét múlva lesz elérhető Androidra és iOS-re.
Az SF Connect App két hét múlva lesz elérhető Androidra és iOS-re. [+]

Mivel az app egyelőre nem elérhető, a főbb funkciókat emelték ki a bemutatón, de úgy tűnik, némi közösségi aspektust is csempésztek a történetbe, annak ellenére, hogy ez jellemzően egy intim műfaj. A felhasználók megoszthatják egymással kedvenc konfigurációjukat vagy társaloghatnak. Már ha valakinek erre igénye van.

Az adatvédelmi beállítások szintén széleskörűen paraméterezhetőek lesznek, de természetesen minden készséget lehet offline is használni, a legújabb Curvy 2+-t is. Vannak rajta vezérlőgombok (mintázat, intenzitás és légáramlás-vezérlő), feedback LED, tölteni pedig egy hagyományos USB csatlakozóban végződő kábellel lehet, ami egy kétpines, mágneses porton csatlakozik, tekintve, hogy a készülék IPx7-es certifikációval fürdőben vagy zuhany alatt is bevethető.


Satisfyer One Night Stand

Az árkategória egyébként egészen visszafogott, a Curvy 2+ valami 40 dollár körül lesz, ezt nem tudtuk kiszedni a feltűnően kiegyensúlyozott, barátságos és egyébként is megnyerő lánytól, aki az egész standot hihetetlen hitelességgel és professzionalizmussal menedzselte, de a hasonló képességekkel rendelkező, mondjuk úgy, hogy demó verzió 10 dollár. Ezzel kilencven perc lökéshullámon alapú technológiát nyerünk, hogy eldönthessük, tetszik-e ez nekünk egyáltalán. A teljes kínálat egyébként itthon is elérhető, van magyar nyelvű oldal és a Curvy 2+-ra pontosan 15 év garancia.

Hirdetés