CES 2020: Két új órát hozott az Amazfit

Az egyik belépő kategóriás, a másik egy sportos, strapabíró csúcsmodell. Árban mindkettő nagyon ígéretesnek tűnik.

A Huami hívott minket egy sajtóeseményre. Ebből mi már tudtuk, hogy Amazfit cuccokról lesz szó, hiszen a Huami a gyártó neve. Olvasóinknak pedig még eggyel közelebb tudjuk hozni a dolgot, ha azt mondjuk, hogy a Xiaomi Mi Bandeket is a Huami gyártja, a két cég igen szoros együttműködésben van. A rendezvény nem volt óriási méretű, pár száz újságíró volt jelen, Huang Wang, a cég alapítója és elnöke tartotta a prezentációt, ami kifejezetten minőségi, néhol vicces, összeszedett és minden részletre kiterjedő volt.


[+]

Számos terméket mutattak be, többek között headsetet és fitnesz berendezést is, de az Amazfitet eddig is az óráikról ismerjük, ebben van óriási rutinjuk, ezt csinálták eddig egyre jobban és jobban, úgyhogy valószínűleg most sem kell majd csalódnunk a termékekben. Két újdonságot hoztak erre a vonalra, az egészen olcsó Bip kapott egy komoly frissítést és lett a neve Bip S, valamint T-Rex néven jött egy csúcsmodell óra, ami mindent tud és mindent bír.


[+]

A Bip S szíjjal együtt mindössze 31 grammot nyom, négyzetes kijelzővel rendelkezik, több színben lesz elérhető, fiatalos, vidám, nem hivalkodó. Fejlesztették a kijelzőt, amely 1,28 inches átlójú, 176 x 176 pixeles, Always-on technológiával ellátott reflektív panel, napfényben is jól látható. Annyira takarékos, hogy akár 40 napig is elvan egy töltéssel, pedig csak 190 mAh-s az akkumulátor. 5ATM-es vízállósággal rendelkezik (tehát elvileg úszhatunk benne), van benne GPS és GLONASS, tízféle sportolási tevékenységet tud monitorozni.


[+]

Fejlesztették a pulzusmérőt is, amely 98%-os pontosságú a gyártó szerint, a telefonunkkal 5.0-s Bluetooth segítségével tud csatlakozni, működik Android és iOS rendszerrel is. A Bip S ára 70 dollár lesz, hamarosan piacra is lép.


[+]

A kínálat másik végére került az Amazfit T-Rex, ami a cég egyik csúcsmodellje, kifejezetten outdoor tevékenységekhez tervezve. És ha megnézzük a funkcionalitást, akkor a nevén kívül nincs is vele sok probléma (egy T-Rex hogy nézi meg az időt a csuklóján?), mert apait-anyait beleadtak. Az óra szíjjal együtt 58 grammot nyom, 13,5 mm vastag, 1,3 inches AMOLED kijelzőt kapott 360 x 360 pixeles felbontással, illetve belefért egy 390 mAh-s Li-Pol akkumulátor is.


[+]

A T-Rex a MIL-STD 810G katonai szabvány 12 tesztjén átment (kép lent), 5 ATM-es vízállóság, a Sony által szállított, kétcsatornás GPS-chip, 20 napos üzemidő és fejlesztett pulzusmérő jellemzik. Természetesen ez is működik Andorid és iOS rendszerrel, a Bluetooth itt is 5.0-s, 14 különböző sporttevékenységet tud monitorozni, elvileg már rendelhető, 140 dolláros ára kifejezetten korrektnek tűnik.


[+]

Mivel a Huami a T-Rexből egy tesztkészüléket már a rendelkezésünkre bocsátott, ezért természetesen hamarosan lesz róla részletesebb anyagunk is.

Hirdetés