CES 2020: Horkolásgátló párna, némi extrával

A Motion Pillow neve beszédes, a kérdés az, hogy mire jó, mert hát nem éppen olcsó.

Hirdetés

Egy jókora standon emberek fekszenek fotelekben, ez önmagában is közönségcsalogató: mit csinálnak vajon egy nyüzsgő kiállítás kellős közepén? Nos, ők épp kipróbálják a Motion Pillow nevű terméket, amely egy olyan memóriahabos párna, ami nagyon finoman mozog is éjjel. Persze nem folyamatosan, csak ha szükségesnek ítéli meg.


[+]

A rendszer áll a párnából, illetve a párnát vezérlő dobozból, ami nem mondható kicsinek, akkora, mint egy projektor. A tetejére tehetjük éjjel a telefonunkat, mert Qi-töltőt építettek bele, illetve egy érzékeny mikrofon is található rajta, ami észleli, ha a felhasználó horkolni kezd. Ilyenkor pedig nagyon finoman úgy mozog a párna, hogy az illető feje kissé oldalabbra forduljon, mert az emberek háton fekve horkolnak leginkább.


[+]

Mindezek mellett a fej mozgásából az alvásminőséget is monitorozza és egy okostelefonos applikáción át ezeket az információkat reggel a júzer számára biztosítja, hogy megnézhessük, hogy érdemes-e egy alváscentrumba ellátogatnunk. A Motion Pillow huzata mosható, de a tavalyi modellért is majdnem 500 dollárt kérnek el, ami még akkor is elég erős összeg, ha a CES innovációs díjjal tüntette ki a terméket.

Hirdetés