CES 2018: Már 4K-ban rögzít az új Insta360

Az Insta360 két korábbi kameráját mi is teszteltük, mi több, néha még a mai napig használjuk is az Androidhoz készült változatot. Nem a kimagasló képminősége miatt kedveljük, az biztos, hanem azért, mert baromi egyszerű használni és van hozzá egy remek editor, ami a 360 felvételekből tud 2D-s anyagokat exportálni úgy, hogy akár másodpercenként is megadhatunk a videóban kulcspontokat fix nézettel, amelyek között szépen animálva vált a szoftver.


[+]

Nos, az Insta360 Nano S ezt az editálási lehetőséget már magán a telefonon is tudja (ahogyan a Nano is), nem ez az idei CES-re elhozott újdonság nagy durranása, hanem a 4K-s videó és a 20 megapixeles fotó készítése. Az F/2.2-es Sony szenzorok 6272 x 3136 pixeles képek készítésére alkalmasak akár DNG formátumban is, a videó 3840 x 1920 pixeles lehet maximum.


[+]

A termék ugyan Lighting porton kapcsolódik az iPhone-hoz, de saját memóriakártyára dolgozik, saját akkumulátora és mikrofonja van, a telefont a Nano S kezeléséhez, a képek megosztásához és a videók szerkesztéséhez használhatjuk. Valamint élő 360 fokos streaminget tudunk kilőni a Facebookra és a YouTube-ra, sőt. Bárkivel létrehozhatunk videochetet, az illetőnek nem kell legyen hasonló készüléke, simán kap egy linket egy tetszőleges kommunikációs platformon, azt megnyitja és máris lát minket, illetve a környezetünket, mert forgathatja a képet. Ehhez nyilván az Insta360 biztosít a háttérben egy szervert, de erről a felhasználónak nem is szükséges tudnia.


[+]

Az Insta360 tehát megint lépett egyet előre és egyre komolyabb szereplővé válik a 360 fokos kamerák fogyasztói piacán úgy, hogy igyekeznek tartani a megfizethető árszintet. A Nano S 40 dollárral drágább, mint a korábbi Nano, de jóval többet tud, ráadásul a felhasználó kezébe ad olyan szerkesztési funkciókat már a telefonon, amit más gyártó nem, vagy nem ilyen egyszerű formában képes nyújtani.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Előzmények

  • Huawei 360 Panorama - gyors kör

    Szinte semmiből rántotta elő a Huawei a telefonhoz csatolható, 360 fokban rögzíteni képes kameráját még a Mate 10 előtt. Elég olcsó, nem is túl összetett szerkezet.

  • Insta360 Air - körbe futunk, Dugó!

    Az Apple termékekhez készült verzió után itt van az androidos ketyerékkel kompatibilis változat is, ami fontos pontokon fejlődött és ennek fényében már van értelme is.

Hirdetés