CES 2018: Ha Zeiss csinál VR-headsetet, abban tényleg látni is valamit

Hirdetés

Igazából teljesen érthető (most már, hogy találkoztam a céggel a CES-en), hogy a Zeiss miért gondolta úgy, hogy van helye a VR-ral foglalkozó cégek között. A német óriásvállalatot mindenki ismeri, aki szemüveges, mindenki ismeri, aki fotós, most pedig sokan megismerhetik, akik a virtuális valóságban szeretnének normálisan látni.


[+]

A Zeiss két terméket hozott ki a kiállításra, de egyikből következik a másik. Van egy VR One nevű VR-headsetük, ami abban más, mint a többi hasonló termék, hogy sokkal több hely van benne a szemünk és a lencsék között, plusz a fejre ülő része is szélesebb, magyarán simán belefér az ember arca a szemüvegével együtt. Másrészről pedig az az érdekessége, hogy másképp vannak csiszolva a lencsék, ami szemmel láthatóan más eredményt ad, mint a szokásos VR-headseteknél. Nem élesebb lesz a kép, hiszen az a technológia és az eszközbe behelyezett okostelefon függvénye, hanem ha oldalra pillantunk, akkor is fókuszált és ugyanolyan éles képet látunk, mint középen. Ez pedig tényleg nagyban befolyásolja a felhasználói élményt.


[+]

A VR One tehát egy egyszerű, 69 dolláros headset, ami a jobb láthatóság ígéretével próbál vásárlókat szerezni. A VR One Connect viszont ennél több, ehhez ugyanis kap az ember kettő Bluetooth kontrollert, egy 3 méteres USB kábelt, négy elemet és egy rakás Windows alkalmazást, ugyanis a headsetbe tett telefont össze lehet kötni a PC-vel, innentől pedig kompatibilis lesz a történet a SteamVR-ral, kvázi a telefont használja kijelzőnek, de a PC-ből jön az erő. Ez a második negyedévben lesz megvásárolható, a VR One és a Connect együtt 199 dollárt kóstál majd, de nem árt, ha van egy magas felbontású kijelzővel rendelkező telefonunk is hozzá. Meg egy korrekt PC-nk.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zeiss

Előzmények

  • Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató

    Távirányítót kapott a Gear VR, amely a szemüveggel és attól függetlenül is megvásárolható. Megnéztük, mennyire praktikus és milyen tartalmak érhetők el jelenleg hozzá.

Hirdetés