CES 2018: A mutatóujj, mint hangszóró

Hirdetés

Az ötlet nem friss, már 2016-ban nekiálltak kalapozni erre a termékre pénzt a Kickstarteren, de csak most jutott el oda, hogy mindjárt elindul a tényleges gyártás. Az Innomdle Lab nevű cég még a Samsung által támogatott C-Lab számára összerakott ötletből nőtte ki magát és próbálja tető alá hozni az Sgnl nevet kapott furcsa karperecet.


[+]

A lényeg, hogy az eszközt felrakjuk a csuklónkra, Bluetooth segítségével csatlakoztatjuk a telefonunkhoz, mint audió tartozék, ha pedig hívás érkezik, akkor csontrezgetéses technológiával a mutatóujjunkat a fülünkbe dugva halljuk a beszélgetőpartnerünket. Roppant furcsa érzés, mert arra elég, hogy tényleg értsük az embert, s miután ugyanazon a csuklónkon van a készülék, mint amelyiket egyébként is megemeljük, ezért válaszolhatunk is, a karperecen levő mikrofon ezt jó minőségben továbbítja.


[+]

Viszont közben rezeg a csuklónk, amit nekem biztosan sokáig tartana megszokni. De ha már van egy pántunk, akkor a klasszikus fitnesz funkciókat is belerakták a tervezők, illetve ami elég jó ötlet, hogy egy csomó okosóra szíjaként is felfogható a Sgnl, ami nyilván bumfordibbá teszi a már meglévő óránkat, viszont megmarad mindkét eszköz funkcionalitása.

Így néz ki az ember telefonálás közben
Így néz ki az ember telefonálás közben [+]

Az Sgnl végső ára valahol 150 dollár körül lesz, legalábbis ennyit kértek a közösségi finanszírozás során a vállalkozó kedvű adományozóktól.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Előzmények

Hirdetés