Hirdetés

CES 2015: Bemutatkozott az ASUS Zenfone 2

A madarak már elcsiripelték nekünk, hogy az ASUS az idei CES-en a telekommunikációs újdonságokra fogja a hangsúlyt fektetni, ami így is történt, a tajvani cég ugyanis két új okostelefonról rántotta le a leplet a las vegasi kiállításon. Az élmény természetesen ezúttal is garantált volt, hiszen a prezentációt a cég első embere, Jonney Shih tartotta, akinek jelenléte egyben azt is jelentette, hogy fontos termékekről van szó.

A Zenfone 2 több színben is elérhető lesz, a feltűnésre vágyók pedig különleges textúrával felvértezett hátlapos változatot is választhatnak majd.
A Zenfone 2 több színben is elérhető lesz, a feltűnésre vágyók pedig különleges textúrával felvértezett hátlapos változatot is választhatnak majd. [+]

Az első masina a Zenfone 2, egy 5,5 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású IPS-kijelzővel felszerelt készülék, amelynek szíve egy 64 bites, négymagos Intel Atom Z3580-as rendszerchip, ami 2,3 GHz-es órajelen ketyeg. Mérete 152,5 x 77,2 x 10,9 milliméter, tömege 170 gramm, a rendszermemória mérete kiszereléstől függően 2 vagy 4 GB, ez utóbbi méret valószínűleg azért létezik, hogy a cég elmondhassa magáról; ők voltak az első, akik ennyi RAM-ot tettek egy okostelefonba. Ha az Android 5.0 (Lollipop) akadásmentes használatához valóban szükség lenne ekkora kapacitásra, valószínűleg a kisebbik modell nem 2, hanem 3 GB RAM-mal büszkélkedne, de nem is ez a lényeg, a Zen sorozat dizájnelemeit kellemesen használó készülék ugyanis kimondottan szép, a kijelző az előlap 72 százalékát foglalja el, a körkörösen csiszolt fémes felület pedig elegánssá teszi a megjelenést. A hátlapi kamera 13, az előlapi 5 megapixeles, a képminőségről a bemutatón szuperlatívuszokban beszéltek, de a valóság majd úgyis kiderül, ha megkapjuk tesztelni a Cat. 4-es LTE-vel felszerelt kétkártyás mobilt, ami sokak nagy örömére dual active funkcióval is rendelkezik. A képalkotás kapcsán a kéttónusú vaku meglétét azért mindenképp érdemes megjegyezni.

Jonney azt mondta, nagyon gyors az új Intel Atom processzor.
Jonney azt mondta, nagyon gyors az új Intel Atom processzor. [+]

Megújult a Zen UI kezelőfelület is, letisztultabb, van benne egykezes mód, amit a cég szerint egy tap tappal tudunk elérni, aminél csak a shake shake egy idétlenebb kifejezés, ami a feladatlistával csinál valamit. Hasznos viszont a gyerekek használatát limitáló mód, ahol még azt is meg lehet adni, hogy a kicsik egy nap mennyit bámulhatják a kijelzőt. A 3000 mAh-s akkumulátor 39 perc alatt töltődik 60 százalékra, az eszköz ára pedig 199 amerikai dollárról indul, azaz tudásához képest kellemes árúnak ígérkezik a márciusban megjelenő újdonság, ami remélhetőleg hazánkba is hamar eljut majd.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés