Hirdetés

CES 2015: 64 bites Intel chipsettel jön a Lenovo újdonsága

Óriási erőket vet be a Lenovo nem csak az európai, hanem az amerikai piacon is, a Las Vegasban bemutatott P90 globális termék, amelyet nagy valószínűséggel itthon is forgalmazni fognak. A készülék érdekessége, hogy az egyik első telefon a piacon, amelyik megkapja az Intel Moorefiled platformját használó, 64-bites architektúrájú, négymagos, Atom Z3560-as chipsetet. Ez a megoldás meglehetősen friss, teljesítménye a különböző tesztek alapján valahol a Snapdragon 800 körül van, de nyilván sok függ a szoftveres optimalizációtól is. A 2 GB RAM megléte sem hátrány, talán az alábbi videónk szemlélteti a sebességet:

A P90 másik újítása, hogy a chipsettel együtt az Intel XMM 7262-es LTE-A modemet is megkapta, amely elvileg 300 Mbps sebességre is képes lehet, ha a hálózat is úgy akarja. A kijelző Full HD felbontású, 5,5 hüvelykes, elég jónak tűnt a Digital Experience kiállítás egyik félhomályos sarkában, remélhetőleg napfény alatt is jól látszik majd. A hátlapon 13 megapixeles kamerát találunk, ebben optikai képstabilizátor is helyet kapott és állítólag gyengébb fényviszonyok mellett is vállalható fotókat lő.

Igen kellemes meglepetés, hogy bár a P90 nem kifejezetten vaskos készülék, a hátlap alá 4000 mAh-s akkumulátor fért be, ami még akkor is jól fog jönni, ha az új chipset fogyasztása elvileg valamivel alacsonyabb, mint az elődöké. A P90 árát nem közölte a Lenovo, azt lehet tudni, hogy már februárban megkezdődik a forgalmazása, de a hazai boltok polcaira kicsivel később kerülhet fel a fehérben, feketében és vörösben megvásárolható telefon.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo Vibe X2 - négysávos országút

    A hathüvelykes Vibe Z2 Pro után egy kompakt méretű Lenovo csúcskészülék járt nálunk, amely rétegelt formatervével és remek rendszersebességével hívja fel magára a figyelmet.

  • Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló

    Eljött hazánkba a Lenovo alumíniumba burkolt óriása dual SIM foglalattal, optikai képstabilizátorral, gigászi akkumulátorral és két szoftveres felülettel, ráadásul a kijelző is brilliáns.

Hirdetés