Biztonsági javítást kapott az S10 ujjlenyomat-olvasója

A piacon lévő, ultrahangos Galaxy csúcskészülékek kapták meg a frissítőcsomagot.

Kétségtelenül fontos fejezet a Galaxy S10-é a Samsung mobilok történetében, és a nálunk három piacra került modellből kettő, a sima és az S10+ is ultrahangos ujjlenyomat-olvasót kapott a képernyőbe építve, szemben a roppant szimpatikus kistestvérrel, amelyik az oldalélen helyezte el a szenzort. A GSM Arena megtudta: az ultrahangos variánsok az elmúlt napokban biztonsági frissítést kaptak, ami az ujjlenyomat-olvasón javít, bár az nem derül ki, hogy annak hatékonyságán, gyorsaságán, biztonságán, avagy ezek mindegyiken.

[+]

A dolog mindenesetre időszerű lehet: egy Imgur felhasználó, darkshark állítja, ujjlenyomatát egy borospoháron lefényképezve, kicsit megszerkesztve, majd egy AnyCubic Photon LCD 3D printerrel üveglapra nyomtatva sikerült úgy reprodukálnia, hogy kesztyűben, némi nyomás mellett az utánzattal S10-ét gond nélkül feloldotta.

(forrás: Darkshark / Imgur)

Darkshark aggodalmát fejezte ki, hogy elvileg bárki, bárhol otthagyhatja ujjmintázatát, amit aztán a fenti módon reprodukálni lehet, persze valamilyen szinten minden biometrikus azonosításra igaz, hogy megfelelő színvonalú technológiával át lehet ejteni. Arra mégis kicsi az esély, hogy a tolvaj a telefon mellett valakinek teljes értékű ujjlenyomat-mintáját is meglovasítja, és még nagy felbontású 3D nyomtató is a rendelkezésére áll. De ezek szerint, ha nincs trükk darkshark eljárásában, a dolog nem lehetetlen.

Hirdetés