Pletyka: Gagyi volt, beszünteti az Apple a FineWoven kiegészítők gyártását

A minőségre, vagyis inkább annak hiányára érkező visszajelzések okán idén valószínűleg más anyagból készülnek majd az Apple saját kiegészítői.

Tavaly ősszel mutatta be az Apple a FineWoven kiegészítőket az iPhone-ok és Apple Watch órák mellé. Az újrahasznosított szövet tokok és szíjak környezetbarát alternatívát kínáltak volna a korábbi bőr tokok helyén, viszont minőségükkel már a tesztelők, később pedig a vásárlók sem voltak megelégedve. Az új anyag ugyanis jóval gyorsabban karcolódik és koszolódik, csúnyábban öregszik, mint a korábbi bőr tokok és szíjak, mindezek mellett viszont ugyanannyiba kerül az Apple saját boltjában, egy iPhone 15 Pro tok esetén például harmincezer forintba.

A CNET riportja szerint ezeket a tokokat egy hét alatt sikerült így leamortizálni átlagos használattal
A CNET riportja szerint ezeket a tokokat egy hét alatt sikerült így leamortizálni átlagos használattal (forrás: CNET) [+]

A Twitteren keresztül érkezett az infó, hogy az Apple a napokban leállította a FineWoven kiegészítők gyártását és új anyag felé fordulnak, viszont nem térnek vissza a bőr használatához. Az okok között az információforrás szerint a gyenge strapabíróság szerepel. Emellett az Apple a közelmúltban kiadott környezetvédelmi jelentése szerint a FineWoven bevezetésének a cég fenntarthatósági törekvéseiben tizenkét hónap alatt nem látszott hatása.

A kérdés nyitott, hogy mire állnak át a saját márkás kiegészítők, egyes pletykák szerint a csiszolt bőrhöz hasonló Alcantara textilanyagra. Ezt korábban a Samsung már használta például a Galaxy S9-hez gyártott tokokon, illetve a Microsoft a Surface termékek klaviatúráján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés