Hirdetés

Bemutatkozott a Honor V40, de a Google-ről nem volt szó

Sok más gyártóról viszont, akikkel az immár független Honor hivatalosan is megerősítette a partneri viszonyt.

Hirdetés

A Honor ma bemutatta az első olyan készüléket, amelyet már független brandként jegyez, a GMS-ről viszont nem volt szó. Ennek az is lehet az oka, hogy Kínában eddig sem érdekeltek senkit az amerikai keresőóriás szolgáltatásai, tehát egyelőre sem megerősíteni, sem pedig megcáfolni nem lehet, hogy a Honor V40 a nemzetközi piacon rendelkezik-e majd Google keretrendszerrel. Mindazonáltal a Honor hivatalosan is megerősítette a partnerséget, többek között a Qualcommal is.


[+]

A Honor V40 specifikációjából egyelőre csak a kiemelkedőnek vélt elemeket tette közzé a gyártó, mint a 6,72 hüvelykes, 2676 x 1236 pixel felbontású, 120 Hz-es, szélein erősen ívelt (waterfall, vízesésszerű) üveggel védett, 10 bites OLED panel vagy a tényleg nagyon gyors gyorstöltés, ami kábelen 66 wattot jelent, vezetékmentesen pedig 50 wattos teljesítményt. Pedig a sztereó hangszórópár is biztos sokaknak szempont.


[+]

Ezzel mindössze 35 percet vesz igénybe egy teljes feltöltés 0-ról 100%-ra, töltőpadon pedig 50%-ot érhetünk el fél óra alatt. Sajnos az előlapi szenzorkapszula tartalmát nem részletezték (a termékoldal alapján úgy tűnik, színhőmérséklet-szenzor), de a hátlapi rendszer főkamerájának paramétereit igen. Az 1/1,56" szenzorméretű, 50 megapixeles, RYYB színszűrővel dolgozó egységet egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makró kíséri. A többi elem a meglehetősen hangsúlyos kamerapanelen a lézeres autofókusz és az egytónusú LED segédfény.

[+]

A készülék Magic UI 4.0 felülettel, de még mindig csak tízes Androidra épül, az 5G képes Dimensity 1000+ szettet pedig 8 GB rendszermemória kíséri opcionálisan 128 vagy 256 GB belső tárhellyel. Kínában a kisebb kiszerelés 162 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, míg a nagyobb tárhellyel szerelt verzió körülbelül 181 ezer forintra jön ki. A készülékek fekete, titán ezüst és rozéarany színben választhatók.

Mint ismeretes, a Huawei a sorozatos embargós intézkedések miatt arra a döntésre jutott, hogy eddig a szervesen hozzájuk tartozó almárkájukat eladják. A vevő egy frissen alakult cég, amely a Sencsen városában működő kereskedők által kelt életre (és maga a város is kis százalékban tulajdonos), így a Honor már papíron nem tartozik az embargós intézkedések hatálya alá. Más kérdés, hogy az új vállalatba az összes korábbi olyan Huawei alkalmazottat átveszik, akik a Honor márkán dolgoztak és a V40-en is látszik, hogy a fejlesztése nem egy-két hónappal ezelőtt kezdődött. Mindenesetre a mi információnk szerint a Honor az európai piacon is komoly erősítésre készül, Magyarországról sem tűnnek el, sőt. Egy új, kedvező árfekvésű, eleinte Huawei-alapokon nyugvó termékpalettával nálunk is felforgathatják a mobilpiacot - ehhez mondjuk mindenképpen szükséges, hogy a GMS rajta legyen az újdonságokon.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés