Hirdetés

Bada blog: A megújult widgetkezelésről

Nemrég Magyarországon is megjelent a Samsung legújabb badás készüléke, amelyen a koreai gyártó saját operációs rendszerének legújabb verzióját is ki lehet próbálni. A bada 2.0 érkezését nagy várakozás övezte, az új verzió a hibajavítások mellett jó néhány új funkciót is hozott a rendszerbe. Ilyen például a widgetek, azaz a minialkalmazások megújult kezelési módja; ezt mutatjuk be a mai bejegyzésben.

A legfontosabb újítás az úgynevezett Livepanel megjelenése. Az új funkció a készenléti képernyő első oldalát jelöli, mely a többi laphoz hasonlóan minialkalmazásokkal népesíthetünk meg. Ide viszont csak a fix kínálatból válogathatunk (melyeket a többi, hagyományos értelemben vett oldalon nem vethetünk be), valamint az ikonokat és a mappákat is elfelejthetjük. Kapunk egy időjárás-jelentéssel egybefésült órát, egy naptárat, egy hírolvasót és egy tőzsde-appot, valamint a kedvenc névjegyeinket is kitűzhetjük ide. Ezeket rendező módban engedélyezhetjük, illetve a sorrendet is szabadon variálhatjuk.

A LivePanel mellett a hagyományos minialkalmazások is elérhetőek, melyeket a készenléti képernyő további oldalaira tűzhetünk fel. Egy widgetet csak egyszer használhatunk, azaz ugyanaz a minialkalmazás nem szerepelhet két eltérő lapon. A gyári kínálatban kapunk egy jegyzetelőt, egy naptárat, egy időjárás-jelentőt és két eltérő kinézetű órát.

Az egyes oldalakra természetesen az alkalmazások parancsikonjait is kitűzhetjük, újdonság viszont a mappák megjelenése. Ezeket csak a készenléti képernyőn használhatjuk, a 12-es darabszám-limiten kívül a tartalmukra pedig nincsen megkötés, bármit belezsúfolhatunk a folderekbe.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények