Hirdetés

Bada alkalmazások: Az öt legnépszerűbb szoftver június végén

Bár mára a badára csak nemrég megjelent NDrive navigációs szoftver tesztjét terveztük, technikai akadályokba ütköztünk annak beüzemelésével kapcsolatban. A részletek természetesen benne lesznek a (remélhetőleg) pár napon belül megjelenő bejegyzésben, viszont ma sem akarjuk bada-adag nélkül hagyni az olvasókat, ezért úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi öt legnépszerűbb alkalmazásról írunk.

Bár a lista nincs számozva, felülről ötödik helyen szerepel a Basketball nevű cucc, mely nem egy különösebben megnyerő alkalmazás, mondhatni, hogy egyszerű, mint egy faék. A cél, hogy adott időn belül a lehető legtöbbször dobjuk be a kosárba a képernyőn található négy kosárlabdát. A dobáshoz természetesen az ujjunkat kell használni, a mozdulat elsőre kicsit furcsának tűnik, de hamar hozzá lehet szokni, a grafika aranyos, a hangok nem túl összetettek, összességében tehát gyakorlatilag arra jó a cucc, hogy megtanuljuk ujjunkat koordináltan mozgatni a kijelzőn.

Samsung bada applications Samsung bada applications

Negyedik helyre futott be a Hit My Boss névre hallgató, roppant kreatív cucc. A lényeg, hogy egy fényképet (vagy a kamera képét) használva csinálhatunk egy emberarcú figurát (elvileg a főnökünket, de nyilván máshogy is működik), akit üthetünk. A játékmenet nem túl változatos, annyit tudunk elérni, hogy a delikvensnek egy idő után bedagad mindkét szeme, felpuffad a szája, lila lesz a bőre, ha pedig tényleg durvák vagyunk, akkor pár púpot is üthetünk a főnökünkre, sőt, a legvégső stádiumban egy sebtapasz is megjelenik a bőrön. De ennyi. Nincs pontszám, nincs kihívás, a program gyakorlatilag csak abból a szempontból értékelhető, hogy megmutatja: van mögötte egy arcfelismerő rutin. Elvileg egyébként stresszlevezető, köszönjük.

Samsung bada applications Samsung bada applications

A dobogó alsó fokán jelenleg a KickOff 2010 nevű cucc trónol, mely egyértelműen a világbajnokságnak köszönheti sikerét. Korrekt kis cucc, segítségével könnyedén megnézhetünk bármilyen információt a VB-ről, gól és lapstatisztikák, állások, mérkőzés eredmények, valamint jóslatokba bocsátkozó cikkek az elkövetkezendő meccsekről. Korrekt kezelőfelület, korrekt szolgáltatások, természetesen ingyen, mivel jelenleg még nincsenek fizetős alkalmazások badára. Lájkolnám.

Samsung bada applications Samsung bada applications

A második helyen egy szintén hasznosnak tűnő alkalmazás, a Magic Torch található. Zseblámpa, ez kell, ez hasznos, a gond vele az, hogy nem a kamera ledes segédfényét használja, hanem a kijelzőt világosítja ki, igaz, azt legalább szofisztikált módon teszi, háromféle izzó (sima villanykörte, energiatakarékos izzó vagy pár neoncső) vagy egy sima fehér képernyő közül választhatunk. Ez nagyon jó lenne, ha nem lenne segédfény a Wave-ben... azoknak mindenesetre hasznos lesz, akik a jövőben esetleg egy olyan badás telefont választanak, amiből netán hiányzik a fizikailag is létező fényforrás, tehát csak a kijelzőt lehet lámpaként használni.

Samsung bada applications Samsung bada applications

Első helyen a South Africa 2010, mely a KickOff-nál kevésbé látványos, de egyszerűbb és átláthatóbb módon mutatja a világbajnoksággal kapcsolatos legalapvetőbb információkat, azaz a mai mecsseket, a csoportok szereplőit, valamint az eddig lejátszott meccseket. Statisztikák tehát nincsenek, mégis ez most a legnépszerűbb alkalmazás badára.

Samsung bada applications Samsung bada applications

A kínálat az ötös lista alapján nem különösebben meggyőző, de szerencsére a felsoroltaknál hasznosabb és színvonalasabb alkalmazások is vannak a jelenleg még elég szerény, 232 alkalmazást és játékot számláló kínálatban. Még szerencse, hogy új platformról van szó, gyakorlatilag naponta kijön legalább egy tucat új cucc, lesz tehát miből szemezgetni a blogban.

Bocha