Hirdetés

Bada alkalamzások: NomZero

Bada platfromra is elkezdtek jönni a jobbféle alkalmazások. Játékfronton most a NomZero nevű okosságot ajánlom a nagyérdemű figyelmébe, amely a Gamevil terméke, s totál ingyen letölthető a Magyarországról elérhető App Store-ból is. A Gamevil oldalán van NOM és NOM2 mindenféle platformra, a badára azonban NomZero néven jött ki a játék.

A NomZero az egyklikkes játékok kategóriájába sorolható. Ez annyit tesz, hogy nincsenek különböző billentyűkombinációk, jobbra-balra irányok, döntögetés és ilyesmi, mindent egyetlen gombbal lehet elvégezni. A Wave-en viszont érintőkijelző van, ezért a gombnyomás helyett a tapicskolás a fő és egyetlen beviteli eszközünk. Ettől lehet egy játék nagyon jó: szögegyszerű a kezelhetőség, mindenki el tud vele játszani, de mégis nehéz.

Főhösünket oldalról látjuk és baromira rohan. Hogy hova, azt nem tudjuk, hogy miért, azt sem tudjuk - eleinte, aztán persze lesznek célok. Szóval van egy ipse, aki szalad, szemben pedig különböző tereptárgyak jönnek elő, amelyeket vagy át kell ugrani, vagy le kell csapni. A sok rohanás után előbb-utóbb vagy a képernyő széléhez ér a figura, vagy egy ordas nagy dobbantóhoz. Ilyenkor ugrani kell, az első esetben 90 fokkal merőlegesen kezd el továbbrohanni a tag (így gyorsan meg kell forgatni a telefont), második esetben 180 fokos fordulat következik be.

Ugorj, babám!
Fussunk be a titkos pink kertbe!

Az első pár pályán viszonylag könnyen végigszaladunk, de aztán felbukkan a NŐ. Főhösünk kissé rákattan a csajra, elkezd rohanni utána, s itt jön az első stage legnehezebb része, vízszintesen osztott képernyőt kapunk, ahol a fazon és a spiné akadályait egyszerre kell megoldjuk - itt már két ujjra lesz szükség. Ha sikerül, akkor némi kergetőzés és debil párbeszéd után együtt rohannak tovább, egészen az első főellenségig, ami egy rohadt nagy növény. Ezt úgy kell hatástalanítani, hogy főhősünk bokornak álcázva magát a gaz közelébe lopakodik, majd egészen közelről arconfingja(!), de tényleg. Ettől lemegy a növényzet életereje, s ha teljesen megpukkan, akkor teknősbékává(!) változik, majd elmeséli, hogy nem szeret társaságba járni, mert egyszer kiröhögték(?). Mindezek közben felbukkan egy jókora ámbráscet is a kép bal oldalán, ami éhesnek tűnik, s most már ez elől is menekülni kell, éljen.

Álló helyzetű, páros rohanás
Álló helyzetű, páros rohanás

A játék nehéz. Még Bocha is csalódottan adta vissza, pedig ő elég jó az efféle kockaságokban. Lehet a tempót csökkenteni, a default beállítás az ötös skálán hármas, ez már épp elég húzós. A nagy rohanás mellékhatása, hogy az átugrott / félrerúgott tereptárgyak után növekszik a "fever" skála, ami 100%-on magától aktiválja a szuperképességet, amitől sebezhetetlen-tarzan üzemmódban egy ideig könnyedén tarolhatjuk le a pályát.

Fever-állapot
Fever-állapot

Keresgéltem nagyon, de nincs a neten még gameplay videó. Úgyhogy nekiálltam csinálni egyet, alant található, az első pályán röhögve viszem végig, aztán mutatok egy kis részt a bálnás szivatásból, jó szórakozást! Ja, izé, a zene nem a játék zenéje, mert az valami kritikán aluli, sajnos.

Előzmények