Hirdetés

Az ultimate mobilos kérdés

Korábban már írtam a témáról a saját blogomban, de sajnos nem javult a helyzet. Az ultimate mobilos kérdés továbbra is él, létezik és továbbra is legalább heti 4-5 user teszi fel ugyanazt privátban: "Milyen mobilt vegyek?". Karácsonyi írásunkkal próbálunk némi utat mutatni a káoszban, de biztos vagyok benne, hogy ez sem lesz elég.

Hirdetés

Bele sem merek gondolni, hogy Bog vagy Bocha mennyi kérdést kaphat a témában (mondjuk a másik kedvencem a "Tudsz valami jó mobilt akciósan?" is megérne egy blogbejegyzést), szerencsére hozzám csak heti 3-4 üzenet érkezik nagyjából a fenti subjecttel. Plusz még néhány élő kérdés, de azokat könnyebben hárítom. Nos, kedves userek el kell, hogy mondjam, hogy ultimate válasz nem létezik az ultimate kérdésre. Régóta nem. A korai időkben bizony egyszerű volt erre válaszolni, mert a teljes mobilos paletta cirka 40-50 készülékből állt, manapság pedig körülbelül évi 8-900 modellt mutatnak be világszinten. A specifikációk különböznek, nem árt tehát tisztában lenni azzal, hogy mik is az elvárásaink.

Bizony, itt mindenkinek dolgozni kell egy kicsit, legalább 3-4 készülékre leszűkíteni a listát a pénztárca és a specifikációk alapján, ebben nagyban segítenek a tesztjeink. Amennyiben itt járunk, akkor már a jó úton haladunk. Viszont itt sem az a megoldás, hogy elküldünk valamelyik arénás szerkesztőnek egy "Melyik a jobb, a Samsung xxx vagy a Nokia yyyy?" üzentet. Sokkal kézenfekvőbb megoldás, ha ellátogatunk a kiszemelt telefonok topikjaiba és megnézegetjük a felhasználók hozzászólásait. Ez az online média előnye, használjuk hát és ne legyünk lusták. Ha végképp nem tudunk dönteni, akkor érdemes besétálni egy telefonboltba és nyomogatni néhány percet a kiválasztott mobilokat. Így sokkal könnyebbé válik a választás.

Ha pedig megvan a kiszemelt, akkor ne féljünk megosztani a közösséggel a saját tapasztalatainkat, ezzel meghálálva azt, hogy segítettek a választásban. Az ultimate kérdést pedig felejtsük már el végre.

Polacheck

Hirdetés