Hirdetés

Az iPhone 4 és a térerős problémák: megnéztük, mi a helyzet

Hirdetés

Mivel az iPhone 4 antennájával kapcsolatos problémák rendkívül "népszerűek" olvasóink között, úgy gondoltuk, hogy nem várunk a készülék tesztjének megjelenéséig, már most publikáljuk azt a videót, melyen megnézzük, hogy valós problémáról van-e szó, vagy csak hype-ról.

A lényeg: a probléma létezik, nem kell hozzá öt kézzel megfogni, nálunk a "rendes" kéztartás is előidézte. Ha jó a lefedettségünk, nem lesz problémánk, ha viszont gyengébb lefedettségű helyen vagyunk (3 csík), akkor simán megszakadhat a hívásunk, ha kezünk a telefon aljához is hozzáér. Megnéztünk más készülékeket is, a Samsung Wave-nél és a Sony Ericsson X10 mini pro-nál is hasonló "térerő csökkenést" tudtunk produkálni, bár ezeket a telefonokat kicsit jobban meg kell markolni hasonló eredmény eléréséhez. Kipróbáltuk Nokia 5800-val (meg egy X2-vel, csak ez nincs benne a videóban), ott esélyünk sem volt előidézni a jelenséget.

A videót kiváló lefedettségű helyen készítettük. Volt lehetőségünk azonban olyan helyen is próbálkozni, ahol egyébként is csak két csíkot jelzett a telefon, itt sikerült némi fogdosás után előidéznünk a "nincs szolgáltatás" feliratot. A probléma tehát létezik, az Apple kommunikációja a témában közel sem mondható kifinomultnak, de a mostanra végre megszült megoldással az iPhone 4-ről a továbbiakban talán nem az antennája miatt fognak sokat beszélni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés