Az előzetesen vártnál kevesebb mobil fogyhat idén

Az IDC korábban olyan jelentést tett közzé, melyek szerint a leszállítások száma a tavalyihoz képes 5,7 százalékkal emelkedik. Ezt most újragondolták.

Az IDC legújabb kimutatásai szerint idén a tavalyi évhez képest 3,1 százalékkal több okostelefont szállíthatnak le, ami 1,483 milliárd mobilt jelent. Korábban ennél sokkal bizakodóbb volt az elemzőcég, hiszen 5,7 százalékról beszéltek. A lassuló tendenciát jól mutatja, hogy 2015-ben még 10,5, 2014-ben pedig 27,8 százalékos volt az emelkedés, ha 2020-ra tekintünk, akkor a mostani tendenciák szerint abban az évben nagyjából 1,84 milliárd készülék kerülhet fel a boltok polcaira.


[+]

Az IDC jelentésében arról is ír, hogy az Android a jövőben is dominálhatja a piacot, főleg azért, mert az olcsóbb termékek túlnyomó többségén is a zöld robotos rendszer fut. Az idei esztendőben az Apple továbbra sem tudja majd tartani az elmúlt években megszokott értékeket, nagyjából 2 százalékos visszaesésre kell számítani leszállítások terén, bár az IDC szerint ez a negatív sorozat hamarosan megfordulhat, főleg a csereprogramnak és az iPhone SE sikerességének köszönhetően.

A cég a riportjában megemlíti, hogy a 83,7 százalékos Android részesedés az év végére már 85,1 százalékos lesz, az iPhone-ok viszont 15,3 helyett már csak 14,5 százalékos szeletet birtokolnak majd. A Windows Phone továbbra is leszállóágban lesz, akár 61,6 százalékkal kevesebb ablakos szoftverrel ellátott mobilt szállíthatnak le, 2020-ra pedig már csak a telefonok 0,4 százalékán dolgozik majd a redmondiak rendszere.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés