Az Apple tervei a mobilpiacon

Nemrég hírt adtunk arról, hogy az Apple és a Motorola közösen fejleszt telefont, méghozzá úgy, hogy a készülék zenelejátszó szoftvere az iPod-ban megismert felületre hasonlít. Miután a Disney nemrég mobilszolgáltatóvá avanzsált, ezért vélhetően az Apple is hasonló terveket dédelget.

Persze sem a Disney, sem az Apple nem tervez saját hálózatot. A Disney jelenleg a Sprint bázisállosmásait és infrastruktúráját használja, hasonló konstrukció lehet az Apple elképzelése is. A cég egyébként pont az iPod miatt viszonylag jó helyzetben van, hiszen a mobilffelhasználók körében az aprócska zenedoboz ismertsége jelentős.

Az Apple ráadásul nem csak szolgáltatásokat kínálna potenciális ügyeleinek, mint a Disney, hanem vélhetően saját készülékkel is előrukkolna. Nem is lenne meglepő húzás: az iPod sikere jó táptalaj lehet, akárcsak a Motorolával közösen fejlesztett mobil.

Felmerülhet a kérdés: miért nem fektet csak a készülékgyártásra hangsúlyt az Apple? A válasz logikus. Egy esetleges Apple-mobil nyilvánvalóan a zenéről, illetve az újabb dalok letöltéséről szólna. Ezt pedig egyetlen jelenlegi szolgáltató sem fogja óhajtani forgalmazni, hiszen mára már az összes operátor rendelkezik saját letöltési portállal, nem vennék szívesen, ha az Apple lecsippentene az ebből származó bevételekből. Az egyetlen járható út szolgáltatóvá előlépni, és nem csak a készülékeladásokból, hanem a zeneletöltésekből is fedezni az ezzel járó költségeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés