Az Apple az okostelefonok miatt is nekiment a Samsungnak

Azt hittük, hogy magát a jéghegyet látjuk, amikor kiderült, hogy az Apple Hollandia kivételével minden európai országban meg akarja szüntetni a Samsung táblagépének, a Galaxy Tab 10.1-nek a forgalmazását. Mint most kiderült, az eset még csak a csúcsa volt, szabadalomsértésre hivatkozva ugyanis most a Galaxy szériás okostelefon létezését kifogásolja az Apple. A hágai bíróságon benyújtott panaszban azt kérik, hogy Európában az egész Galaxy termékcsaládot tiltsák be, melynek nem csak a táblagépek, hanem az okostelefonok is részei, azaz bírósági döntés áldozatává válhat a Galaxy S II és a Galaxy Mini okostelefon is. A többiekről nem is beszélve.

A dolog már önmagában is döbbenetes, az viszont még erősebb, hogy a forgalmazás mellett a készülékek raktározását, importálását és gyártását is betiltatná. A peres eljárásban nem csak magát a Samsungot, hanem annak leányvállalatait (a Logistics-et és az Overeseas-t) is támadja, melyek kontinensük 28 országának piacát látják el áruval. A már boltok polcain lévő termékeket is szeretnék 14 napon belül visszahívni, méghozzá úgy, hogy a termék árát és a logisztikai költségeket is a koreai óriás állja. Ha a kereskedők nem küldik vissza az árukat, elvileg ők maguk fogják megsérteni az Apple szabadalmait.

Döntés szeptember 15-én várható, a tiltás leghamarabb október 13-án léphet életbe, ami a Samsungnak elmondhatatlanul nagy kiesést jelentene, ugyanis a november-decemberi a legfontosabb időszak az efféle termékek értékesítésekor. Ha a határozat megszületik, akkor valószínűleg még szürkeimportban is nehéz lenne készülékeket szerezni hazánkban, ugyanis a Samsung kereskedelmi útvonalai lennének elvágva. Mint egy háborúban; ez ugyanis az.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés