Átírta a OnePlus a középkategória szabályait

Vagy legalábbis a Nord CE 3 Lite 5G átírta a Realme 10 Pro nevét.

Hirdetés

Új Nord telefon és füles érkezett a OnePlustól, és aki a kissé hosszúra sikeredett OnePlus Nord CE 3 Lite 5G-t 8/128 GB-os konfigurációban, lime vagy sötétszürke színben kosárba helyezi, annak egy régi Nord Buds TWS füles üti a markát elővételben. A Never Settle mottójú gyártó telefonja szemrevaló, specifikációja versenyképes, viszont az egész cucc borzasztóan ismerős valahonnan: a Realme 10 Pro átiratáról van szó apró vizuális és specifikációt érintő változattal.


[+]

Például a hátlapra az 1/1,67"-es és 108 megapixeles kamera, valamint a 2 megapixeles mélységérzékelő mellé extra makrószenzor is került – egy 8 megapixeles ultraszéles kamera praktikusabb lett volna. Az 5000 mAh-s telep gyorstöltése 33-ról 67 wattra lépett elő, míg az Android 13-on és ColorOS-en alapuló felület OxygenOS 13.1 variációban fut Realme UI 4.0 helyett. Máskülönben ismerős a tudáslista nyolcmagos Snapdragon 695 5G chippel a fedélzeten, ami kissé koros, de 2023 árazási horrorszintjén tulajdonképp elfogadható.

Ami ennyiért szintén elmegy, az a 6,72"-es, FHD+ felbontású LCD panel, ami persze nem AMOLED technológiájú, viszont 120 Hz-es és 680 nites fénysűrűségre képes, plusz Gorilla Glass üveg védi. Nem úgy a plasztik váz hátsóját, ami műanyagból van. Az előlapi kamera 16 megapixeles, a beszédhangszóró az alsó ráccsal sztereó duettet alkot. Megvan a hibrid dual nanoSIM foglalat microSD bővítéssel, a Type-C port és a jack kimenet, hiányzik a WiFi 6 modem. A 165,5 x 76 x 8,3 milliméteres és 195 grammos ház mondjuk pont annyival terebélyesebb a Realme-s kollégánál, hogy elfogadható álláspont legyen az is, hogy a OnePlus Nord CE 3 5G nem szimpla átirat, csak közös BBK-s alapokon nyugvó, de OnePlus jegyeket viselő variáció. A 124 ezer forintos ár a ma jellemző végösszegeket figyelembe véve mindenesetre elfogadható, hacsak nem szándékozunk a korábbi évek terméséből válogatni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés