Hirdetés

Apple blog: További 56 országban nyílt meg az iTunes Music Store

Az Apple kedden bejelentette, hogy további 56 ország számára kitárta digitális kapuit, így most már Oroszország, India és Indonézia számára is megnyílt az iTunes Music Store, vagyis az iTunes zeneboltja. A csatlakozó országokkal együtt pedig immáron 119 országban érhető el a szolgáltatás, ami a Föld államainak nagyjából felét teszi ki.

Az Apple hivatalos megszólalása az ügyben szinte közvetlenül azután történt, hogy különféle jelentések érkeztek Oroszországból, Törökországból és Dél-Afrikából, ahol a felhasználók is jelezték, hogy végre képesek dalokat és videókat vásárolni az Apple online zeneboltjából. Az Apple pedig hétfőn meghívókat küldött ki, hogy az iTunes csapat egy zene estet tart(ott) kedden Moszkvában.

Ugyan mind az 56 újonnan csatlakozó ország hozzáférést nyert ezzel az iTunes Music Store-hoz, egyedül Oroszországban, Törökországban, Indiában és Indonéziában kapnak teljes körű támogatást a muzsikák és filmek megvásárlására. Az Apple egyébként hozzátette, hogy nem csupán top amerikai előadóktól vásárolhatók meg zenék, hanem természetesen helyi művészek által előadott dalok is elérhetők lesznek.

Az Apple hivatalos közleménye szerint:

"Az iTunes Store olyan helyi előadók számait tartalmazza, mint Elka (Oroszország), Sezen Aksu (Törökország), AR Rahman (India) és Zajara (Dél-Afrika), de ettől még nyilvánvalóan elérhető például a The Beatles, Taylor Swift, Coldplay albumai is, valamint olyan másodvirágzásukat élő zenészek is fellelhetők, mint Lang Lang és Yo Yo Ma and Yuja Wang. A felhasználók így nagyjából 20 millió szám közül választhatnak, ami azért bőségesen elegendő még a különlegességeket kedvelőknek is."

Egyértelmű, hogy az előbb említett 20 milliós szám a közeljövőben még rohamosan növekedni fog, ugyanis az almás vállalat igyekszik egyre több és több regionális muzsikát előadókkal szerződést kötni, de mindenképpen törekszik arra is, hogy a jelenlegi kontraktusokat minél tovább érvényben tartsa.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények