Hirdetés

Amikor a Bluetooth füles ért a szóból

A Sensory Inc. felismerte, hogy a vezetéknélküli fülesek csatlakoztatása és kezelése bizony akár bonyolult feladat is lehet. Habár több gyártó is megpróbálta már egyszerűbbé tenni használatukat, az még mindig elmarad a jól bevált vezetékes elődjeik egyszerűségétől. A Sensory Inc. egy olyan megoldáson dolgozott amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi használatukat miközben sem a Bluetooth szabványok sem pedig a kompatibilis készülékek nem igényelnek változtatást.

Prototípus megoldásukban a csatlakoztatás művelete sokat egyszerűsödött, egy gomb megnyomása után csak annyit kell mondani a fülesnek, hogy "Pair mode", majd a sikeres kapcsolódásról vagy éppen a felmerülő hibákról egy kellemes női hang tájékoztat. Bejövő híváskor a füles képes bemondani a hívószámot és rákérdez arra, hogy fogadni kívánjuk-e a hívást mi után elegendő annyit modnani neki, hogy "yes" vagy "no". A megoldás nem igényel bonyolult és drága technológiákat, hiszen a han felismerés és beszédszintézis ma már adott, olcsó chipekben is rendelkezésre áll melyek például interaktív játék figurákba is beépítésre kerülnek.

Külön chip használata mellet az új technológia könnyen integrálható a Bluetooth chipekbe is, és ezáltal könnyen létrehozhatók olyan headsetek amelyeken nincs szükség kijelzőre, mégis minden információt képes tudtunkra adni, mindezt a lehető legkézenfekvőbb, azaz fülhöz simuló formában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés