Alkalmazásbemutató: Wordlearner EN-HU

Ma egy segédalkalmazást nézünk meg, amely az angolul tanulni vágyóknak nyújthat segítséget. A program teljes mértékben magyar fejlesztésű, a Vivify csapat keze munkáját dicséri. A futtatásához egy iOS-alapú eszközre lesz szükségünk (iPod Touch, iPhone és iPad is megfelel), amely az Apple mobil operációs rendszerének legalább 4.2-es verzióját futtatja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás célja az angolul tanulás segítése; az app nagyjából a felhasználó szókincsének bővítésére szolgál. Illetve értelemszerűen az angolul tudóknak is érdekes lehet a program, amennyiben feltett céljuk megismerkedni kis hazánk ékes nyelvével. Az alkalmazás bizonyos időközönként új szavakkal ismertet meg minket; ez az értesítőfolyamon, illetve iOS5.0+ esetén akár a képernyőzáron keresztül is megtörténhet. Amint megvan a napi szóadag (erről később), egy kvízzel tesztelhetjük tudásunkat, melynek eredményeit tárolja is a szoftver. A legújabb verzióban immár elérhető a hangos tanulás is, azaz az alkalmazás képes kimondani az adott szavakat, ezzel is segítve a tudás elsajátítását.

Első indításkor érdemes felkalibrálni a programot. A legfontosabb a nyelvtudásunk szintjének meghatározása, a három lehetőség (kezdő, középhaladó vagy haladó) határozza meg ugyanis, hogy milyen szavakkal bombáz majd minket a program. Ezek mellett jó néhány további opció áll a felhasználó rendelkezésére. Megadhatjuk, hogy naponta hány új szóval szeretnénk megismerkedni, valamint az értesítések időközeit is meghatározhatjuk. Hasonlóképpen ki lehet választani a már említett kvíz esedékességét is.

Bár egy ilyen alkalmazásnál a felhasználói felület másodrendű, a Wordlearner jelesre vizsgázott ebben az aspektusban. Az egyedi felületek ízlésesre sikeredtek, minden a helyén van, a kezelés egyértelmű. Maga az alkalmazás ingyenesen letölthető, ám fizetős tartalmakra is beruházhatunk mellé. Utóbbira példa a saját szótár megléte, melybe a felhasználó is feltölthet szavakat, illetve további szavakat is be lehet szerezni. Az alapcsomag egyébként 900 szót tartalmaz, kategóriánként 300-zal számolhatunk. Mindent összevetve egy igényes kis alkalmazással van dolgunk, melyet érdemes kipróbálni, ha az ember egy nyelvvizsga előtt áll, vagy csak a szókincsét szeretné bővíteni. Letölteni az App Store-on, illetve ezen a linken lehet, további információért pedig a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: Wordlearner EN-HU (iOS 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés