Alkalmazásbemutató: Elkészült a Hadur iOS-re

Hirdetés

Pár hónapja bemutattunk egy magyar fejlesztésű alkalmazást, amely egy egyszerű, ám egyedi ötletre épít. A Hadur névre hallgató szoftverben a felhasználók szó szerint meghódíthatják a világot, a Föld térképe ugyanis területekre van osztva, melyeket a Foursquare-ből ismerős becsekkolással hódíthatunk meg; utóbbi értelemszerűen a készülékek helymeghatározó rendszerét használja. Miután a Mobilarena stábja valamiért megmagyarázhatatlan módon pörög a hely alapú szolgáltatásokra, a Hadur hamar belopta magát a szívünkbe, a kezdetek óta figyeljük és próbáljuk segíteni a projekt fejlődését. Mi sem mutatja jobban az elhivatottságunkat, hogy a pár hete véget ért versenyt a Mobilarena klánja nyerte meg, ezúton is köszönjük a csapattagoknak a rengeteg megszerzett területet. Zárójeles megjegyzés, hogy az első hellyel járó jutalmat a legaktívabb klántagok között osztjuk majd szét egy közelgő rendezvény keretein belül, de erről majd később.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A mai bejegyzés apropója, hogy a Hadur egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A funkciók bővülése mellett a támogatott platformok száma is megháromszorozódott: míg eddig kizárólag androidos készülékekkel igázhattuk le a világot, immár iOS alapú készülékeken is elérhető a Hadur, illetve pár héten belül a WP7-es verzió is napvilágot lát. A szoftver továbbra is ingyenes, Apple gyártmányú készülékek esetén az iOS rendszer 4.2-es, vagy újabb verziójára lesz szükség.

Az új funkciók között jó néhány hasznos képességet találunk. Ilyen például a globális chat megjelenése: immár nem csupán a klántagokkal tudunk beszélgetni, az említett csatornán az összes játékos elérhető. A ranglista is bővült, immár ország alapú bontás is elérhető (a felhasználók ugyanis immár országot is képviselnek), valamint a napi, heti és havi legaktívabb csapatot is nyomon követhetjük. A felfedező mód egy külön ranglistát takar: minden területhez tartozik egy úgynevezett felfedező, aki az adott térképrészletre először jelentkezett be, a játékosok tehát ilyen típusú pontokat is gyűjthetnek. Bár az első verziótól kezdve érvényes volt a szabály, miszerint egy adott területre 24 órán belül nem csekkolhatunk be, erről a felhasználó nem kapott visszajelzést. Az új kiadásban immár ezt is megjeleníti a program, az adott területen látszik, hogy mennyi idő telt el a legutolsó bejelentkezés óta. Fontos újítás továbbá az internetkapcsolatot nem igénylő offline mód megjelenése, a begyűjtött pontszámokat így késleltetve tölthetjük fel a szerverre, amint újra nethez jut az ember. Emellett a felhasználói felület is átesett egy minimális ráncfelvarráson, a tutorial mód eltüntetésével pedig azonnal nekikezdhetünk a hadjáratnak.

Sokat fejlődött a Hadur a kezdetek óta, dicséretes, hogy a fejlesztők figyelembe vették a felhasználói visszajelzéseket. Mindenkit várunk tehát a Mobilarena klánba, jelenleg visszacsúsztunk a második helyre, ám nem adjuk fel, a cél a világuralom. A letöltéshez az androidos telefonnal rendelkezők ezt a linket kövessék, iOS alatt az App Store a nyerő; további információért a hivatalos Facebook-oldalt ajánljuk.

Értékelés: HADUR (iOS 4.2)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Locato

    Egy androidos és iOS alapú készülékekre elérhető alkalmazást mutatunk be, amely a szórakozóhelyek megtalálásában nyújthat segítséget.

  • Alkalmazásbemutató: Deluge

    A mai irományban egy magyar fejlesztésű androidos ügyességi játékot mutatunk be.

  • Alkalmazásbemutató: 100 Floors

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég androidos készülékekre is megérkezett.

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger

    A MadFinger Games legújabb játéka remek grafikával és negyven órányi játékidővel kecsegtet, a Tegra 3-mal szerelt készülékeken extra effektekkel.

Előzmények

Hirdetés