A Lenovo cáfolja, hogy megvennék a RIM-et

Újabb piaci szereplővel hozták hírbe a gyengélkedő kanadai gyártót, miután a Lenovo pénzügyi igazgatója egy interjúban utalt arra, hogy a kínai cég felvásárlásokat tervez és konkrétan elhangzott a RIM neve is ezzel összefüggésben. A Blackberry készülékek és rendszer gyártójaként ismert RIM az utóbbi időkben erősen veszített piaci részesedéséből, mivel igen sokott csúszik a BB10 néven ismert új operációs rendszer, s a köré épülő készülékek bevezetése.

A RIM számára létfontosságú fejlesztés a következő napokban muatkozik be, iparági források szerint az új rendszer valóban jól sikerült, de a kérdés továbbra is az, hogy nem jön-e ez túl későn a RIM számára. Ezért aztán nem volt abban igazából semmi meglepetés, hogy a Lenovo is talán eljátszott a gondolattal, hogy most érdemes a kanadai gyártóra vételi ajánlatot tennie, hiszen a kínai cég deklaráltan szeretné erősíteni pozícióját a mobil iparágban.

Mielőtt azonban igazán megindulhattak volna a spekulációk, maga a pénzügyi igazgató is elhatárolódott az interjúban elhangzottaktól, így jelen ismereteink szerint a RIM egyedül vág neki az új termékek szerdai bemutatkozásának, holott nagyjából másfél éve már az Amazon is szemet vetett a cégre. Mindenesetre nem lehet kizárni sem azt, hogy a RIM eladósorba kerül, sem pedig azt, hogy a Lenovo bevásárlásokkal erősíti pozícióját, ám ebből még nem következik az, hogy a két cég egymásra is talál. A RIM a hírek szerint szerdán leplezi le új készülékeit, ha ezek nem lesznek kellőképpen sikeresek, akkor az eddiginél is nagyobb bajban lehet a cég, hiszen az elmúlt évhez képest 38%-kal csökkentek eladásai.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés