Szállítják az 1 GHz-es Qualcomm CPU-kat

Már évek óta hallani pletykákat arról, hogy a kéziszámítógépek processzorainak működési frekvenciája átlépi az 1 GHz-es álomhatárt - gondoljunk csak az Intel/Marvell féle Monahans chipre, melynek 1,2 GHz-es változata máig csak demopéldányban létezik.

Most is hasonló ígéretek hangzottak el, csak ezúttal a Qualcomm szájából: a QSD8250 és 8650 elvileg kerek 1000 MHz-es órajelen dolgozik. Az MSM7200-hoz hasonlóan ezek is "kétmagos" processzorok lesznek, ám nem abban az értelemben, mint azt asztali társaiknál megszokhattuk. Ugyan két mag van egybeépítve, de ezek körül csak az egyik ARM típusú, a másik az adatkommunikációs részért felelős. Ezen a téren is komoly fejlődés történt, az új chipek ugyanis a HSDPA mellett már a HSUPA-t is támogatják. Bővül a felbontások listája is, az XGA és a WVGA is hardveresen támogatott - ráadásul az impresszív lista végén az is szerepel, hogy a fogyasztás minden eddiginél alacsonyabb.
A dolog érdekessége, hogy a Qualcomm elvileg már szállítja az új processzorokat a gyártóknak, köztük a HTC-nek. Kíváncsian várjuk az első ezt használó kéziszámítógépet!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés