- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnyy
tag
válasz Claude Leon #22236 üzenetére
Nem szeretnék barkácsolni, akkor is ajánlott a tp-link wdr3600 ha az alap fw. -el használnám? 3 asztali PC lenne rákötve cat5e lan kábellel, +néha egy tablet PC, ahhoz is van kábel kihúzva, de azt lehet wifin használnánk.
Tehát 10 / 2 -es net (sajnos nem valószínű, hogy lesz nagyobb). 2 gépen menne a letöltés elég sokszor, meg online film, youtube.
Meg ugye a gépek közötti másolás jó lenne, ha nem 10 MB/s lenne, hanem több (kábelen).(#22237) Gubek-Einste
Köszönöm, a tp-link wdr3600 -al szemezgetek, árilag ez lenne megfelelő.Olvasgatom a topicját (az első 900 hsz. körül járok), de szinte mindenki egyből a módosított firmware-t teszi fel. Ennyire rossz lenne a gyári? Nem is lehet használni?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Johnyy #22251 üzenetére
Nem rossz a gyári, csak 3rd party firmware alatt sokkal többet ki lehet hozni a hardverből ami egy ilyen modern típusnál nem kevés lehetséges funkció. Gyáriban általában korlátozottak a lehetőségek, sok minden le van tiltva vagy gyártói megoldáshoz kötött, addig 3rd party firmware alatt minden szabad és hozzáférhető, több lehetséges megoldás is van egy-egy esetre. A másik fontos érv mellettük, hogy gyorsabban fejlesztik így egy esetleges hiba is hamar javításra kerül, általában havi rendszerességgel történik a friss verzió kiadása, ezzel ellentétben a gyári negyed/fél/egy éves ciklusokban frissül és akkor sem biztos, hogy javítva lesz a hiba. A 3rd party firmware-ek teljesen nyíltan fejlesztettek, bárki hozzátehet/elvehet belőle bármit, könnyen és hamar meg lehet találni a hiba okát és azt ki is lehet javítani, nem kell várni a hivatalos fejlesztő javítására. Sok különböző, egyéni összeállítás létezik egy-egy 3rd party firmware-ből így nem elég csak a szükséges funkciókkal rendelkező összeállítást használni ami miatt könnyebb a beállítás, hiba keresés és az erőforrásokkal való gazdálkodás.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Johnyy
tag
válasz Gubek-Einste #22252 üzenetére
Köszönöm az információkat. Már meg is rendeltem.
-
Tekmen
aktív tag
Üdv emberek!
Újabban hőn szeretett T-home-unktól elég érdekesen jönnek a dolgok. Szakadozik az internet, folyamatosan mikro-áramsünetek vannak (éppen csak annyira megy el, hogy levágja az összes órát, és állíthatom be őket újra). A kérdés, hogy ezt más is tapasztalja e, és hogy ez mennyire tesz "jót" a routeremnek(és persze a többi elektromos kütyümnek)?
Tekmen
-
Topikgazda
-
schumi
aktív tag
hali !
olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan progiról, ami dinamikus ip esetén, ip-cím váltásnál lekéri új ip-met és elküldi emailben, vagy bármi alternativa, ami közli velem az ip-címem, neten keresztül jó lenne...
(ha nagyon nincs ilyen marad a dyndns, igazándiból van egy ftp-s NAS.om annak szeretném tudni távolból mindig az ip-jét)
előre is köszi
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
PumpkinSeed
addikt
válasz schumi #22256 üzenetére
Nem ismerek ilyet, de batch-ben nem lenne nehéz megcsinálni. Pl.: for ciklussal végig pingeled a 192.168.1.X-et és amelyik visszaad egy megfelelő értéket azt letárolja, majd elküldi egy mailto segítségével.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Tekmen
aktív tag
Ismertek olyan programot PC-re, amivel a router Wi-Fi jelét tovább tudom küldeni? (A gép befogadja a jelet a routertől, majd továbblövi egy másik gépre, ami már nincs benne a router hatótávolságában)
Tekmen
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Tekmen #22258 üzenetére
cmd-be:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="MySSID" key="Mykey" keyUsage=persistent
majd
netsh wlan start hostednetwork
Még annyit, hogy a Helyi kapcsolat -> Tulajdonságok -> Megosztás fülön engedélyezd a megosztást.
Szerk.:
ssid= a wifi neve
key= jelszó ami legalább 8 karakteres
[ Szerkesztve ]
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Tekmen
aktív tag
-
krealon
veterán
válasz schumi #22256 üzenetére
DynDNS-nel nemigen talasz jobb / egyszerubb megoldast.
(#22257) PumpkinSeed
Nem a helyi haloban levo gep IP valtozasrol van szo.Ehhez egy multi SSID-t tamogato WiFi adapterre lenne szukseg, vagy ketto darab kulonallo WiFi adapternek kene a gepbe epitve lenni. Anyagi megfontolasbol egyiket sem szoktak a gyartok alkalmazni.
PumpkinSeed javaslata abban az esetben mukodokepes, ha az interneteleres nem a tovabbitasra szant WiFi adapteren erkezik be.
A legegyszerubb / olcsobb megoldas a masodik Wifi adapterre, egy USB-s WiFi stick. Utana mukodik a megosztas. -
PumpkinSeed
addikt
válasz krealon #22261 üzenetére
Ha egy for ciklussal végig pingelem a lehetséges megoldásokat aztán azt elküldöm mailto-val akkor hol változtatom meg az ip-t? Biztos végig olvastad azt amit írtam?
Szerk.:
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz PumpkinSeed #22262 üzenetére
A hajadra kenheted a belső címét (amit gondolom amúgy is tud, mert vagy fix, vagy kvázi statikus címet kap dhcp-n), ha egyszer a külső IP-re kíváncsi, a dyndns-ből kiindulva. A dinamikus dns szolgáltatásokat meg ezért találták ki.. Mod: amúgy hol írta a kolléga, hogy ettől megváltozna bármilyen IP ?
Gondolom a dyndns-sel is csupán az a gond, hogy az utóbbi időben elkezdte szívatni az ingyenes szolgáltatást (egyetlen hostnév) igénybe vevő ügyfeleket - havi kötelező bejelentkezés webfelületen, különben elvész a regisztrált hostnév -, hogy megpróbálja átterelni őket a fizetős szolgáltatásokra.[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Ténylegesen igazad van, félreolvastam a kollegát.
Viszont a lokális ip-cím csak egy példa volt. for ciklussal meg tudja vizsgálni a többi tagot is. De a kérdezőnek arra volt szüksége, hogy ha DHCP-n keresztül új ip-t kapna akkor ő arról tudjon, lehetőleg email-en keresztül. Én ezt akartam neki megvalósítani, nem tudom mi a probléma vele.
-
And
veterán
válasz PumpkinSeed #22264 üzenetére
És majd 4 milliárt IP-t fog for-ciklussal végigkeresni, vagy hogy? Mellesleg a külső IP-jét hogyan fogja belülről pingelni, mikor közben van egy router is? Arról nem is beszélve, hogy a WAN-felől érkező ping-re egy router alapértelmezésben nem is válaszol (bár ezen lehet változtatni, de ez itt a legkisebb gond).
-
janiphone5
csendes tag
Helló!
A másik szobában van a router és telóval állandóan gyenge a wifi az én szobámból. Kicsit kiszeretném toldani hogy tovább érjen a jel. Olvastam ezekről a wifi extender/repeater dolgokról. Nos az lenne a kérdésem hogy veszek egy ilyet azt össze kell dugnom a routerrel és onnan messzebbre lövi a jelet, vagy pl berakom azt az én szobámba, bedugom a konnektorba és az veszi a jelet és sugározza? -
PumpkinSeed
addikt
Oké akkor szerintem ne folytassuk.
Ha public ip-t nézzük akkor a szolgáltató nem mind a 4 részt változtatja DHCP-n keresztül, mert akkor a gépe folyamatosan teleportálgatna A-ból B-be, szval nem kellene 4 milliárd ip-t átnézni.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz PumpkinSeed #22267 üzenetére
Ok, elismerem, hogy ez erős túlzás volt, de akkor mi van a többi aktív felhasználóval, akiknek szintén az adott tartományban van kiosztott címük? Honnan tudod egy visszaérkező (mondjuk 253-ból 100 válaszol) ping alapján, hogy az most a te címed-e, vagy sem?
Mod.: de a lényeg, hogy az a rakás dinamikus dns szolgáltató pont ezért van kitalálva.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz janiphone5 #22266 üzenetére
Mind a két módszer használható, én a kábeles csatlakoztatást ajánlanám inkább.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gabipaci
őstag
Logitech hardware tester
-
PumpkinSeed
addikt
válasz gabipaci #22271 üzenetére
A port forwandingot, hogy az ilyen fajta kéréseket a te gépedre küldje. A számítógépen beállítasz egy statikus ip-címet és, hogy a nem tudom milyen porton keresztüli kérést erre az ip-címre továbbítsa.
-
krealon
veterán
válasz gabipaci #22271 üzenetére
'Mit kell ahhoz beallitanom, hogy a routeremet elerjem a a webrol, mondjuk ujrainditas celjabol?
TP Link TD-W8960N
Ip cimem statikus"4-es hardver verzio Felhasznaloi kezikonyv 92-es lap 4.7.6 fejezet
Management --> Access control --> Remote Access --> webViszont biztonsagtechnikai szempontbol nem szerencses megoldas, mivel titkositatlanul mennek az adatok.
(#22272) PumpkinSeed
Te elolvastad egyaltalan a kerdest? -
fenrir6317
csendes tag
Üdv!
Következő a problémám: Pirelli PRG-A4201G moden/router -en keresztűl 2 pc osztozik a 15/1-es neten,op.rendszer tekintetében: win8 és egy win xp. Az xp-s masinán a net igénybevétele a win8ason 4-500 as pinget produkál.A kérdésem az lenne,hogy ez normális,vagy a net nem bírja el a 2 gépet (itt ,enél erősebb net nincs) ,lehet e vele kezdeni valamit. Válaszaitokat és szakértéseteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
sziasztok. win7 alatt hálózaton szeretnék mappát megosztani (van routerem is),de nem megy. pár éve beraktam hogy egy mappa legyen megosztva, az működik is, de újakat nem tudok hozzáadni mert mindenre töltés nélkül azt írja hogy "A Mappa nem osztható meg". valami tipp?
nem lehet azért mert nincs bekapcsolva a tűzfal? bekapcsolni amúgy nem engedi
szerk.: win update-em se üzemel kb fél éve. áhh lehet újratelepítem inkább az egész win-t
[ Szerkesztve ]
-
gabipaci
őstag
válasz krealon #22273 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
Nem nagyon érdekel a biztonság, ez meló helyen van, és csak IP kamerákat futtatok róla (műhely)
Viszont most 3 hétig nem lesz ott senki, és az IP kamerákat valamiért nem sikerül úgy beállítanom, hogy mindig elérhetőek legyenek. Hibát ad ki néha UPNP-re.
És a router restart segíteni szokott. Ezért kell csak.Logitech hardware tester
-
baddeni
csendes tag
Sziasztok!
Végső elkeseredésemben írok ide mert fogalmam sincs mivan... UPC kábeles netem van amit a tőlük kapott modemmel és saját wifi routerrel használtam amíg a routerem tönkre nem ment.
Ekkor vettem egy wifis asus router. Elsőre minden rendben ment majd észrevettem, hogy változó időként megszakad az internet és ilyenkor próbáltam kihúzni, resetelni, magát a routert a böngészőben újraconnectelni ami néha sikerült néha nem (ilyenkor egy idő után visszajött a net.) AZ UPC-nél azt mondták nem náluk van a hiba.
Na erre visszavittem a routert (a bolt korrekt módon viszavette) és vásároltam ott egy D-Link DIR-605L Cloud 300Mbps Wireless router-t.
A probléma sajnos itt is jelentkezik, jóval kevesebbet igaz és ezt a böngészőben a router "reconnectelésével" megoldódik 2-3 perc alatt. (Ha elmegy a net bemegyek a böngészéből a router menüjébe ott írja is hogy diconnectelve van és ilyenkor nyomok egy automata setup-ot és akkor általában megoldódik). Amúgy azt figyeltem meg hogy néh a 3-4 perc alatt magátol is megoldódik.
Ja a probléma a fő géppel van ami a routerhez van kábelen csatlakoztatva (de ha nincs net az a laptopon is jelentkezik természetesen ha éppen csatlakoztatva van)
Kipróbáltam hogy a routert kiiktatom de akkor is jelentkezik 2-3 óránként a probléma vagyis a net elmegy 3-4 percre majd visszajön... A gépen Win7 van amit a probléma miatt újraraktam.
Lehet semmi köze a problémához de a programok telepítése törlése menüben találtam 2 NET Framework 4-öt és hozzá két nyelvi csomagot, régen ezek törlése (csak 1 maradt fent a legrégebben telepített) megoldotta a dolgokat.
Ha valakinek van ötlete kérem segítsen.
Köszönöm
-
odinkain
tag
Sziasztok
Hol is kezdjem, na akkor az elején.Kb 3hónappal ez előttig minden rendben volt a nettel, elkezdett sz@.akodni,hol volt net hol nem.Hívtuk a szolgáltatót, kijött a szerelő mókolt valamit 2-3 napig minden rendben volt, majd újra jelentkezett a probléma.
Újra hívtuk a szolgáltatót kaptunk új modemet és le lett cserélve a konnektor is,megint 2-3 napig csodálatosan működött minden, majd újra jelentkezett a probléma.
Múlt héten újra fel lettek hívva, hogy vegyenek visszább a sebességből mert azért akadozik és dobál le a net.(szerintem a két dolognak nincs köze egymáshoz, de mindegy.)
Visszább állították a sebességet, megint 2-3napig minden jó volt, most újra jelentkezett a probléma.A kérdésem az lenne, hogy tudok ennek valamit csinálni "házilag" vagy hagyni kell a szerelőre.
Másik kérdés pedig, hogy tudnám elmagyarázni kedves supportosnak, hogy mi a problémám, mert nem akarom elhinni,hogy a sebesség visszahúzása megoldás lehet.PSN: inkaoner81
-
mezis
félisten
válasz baddeni #22279 üzenetére
Ha még nem lenne, kérj a UPC-től egy "galvanic isolator" beiktatását. Ha nem hajlandók, akkor sk. (Esetleg panaszkodj, hogy rettenetesen búg a HiFi tornyod, ha arról megy a TV hanja. )
Nem biztos, hogy megoldást jelent, de egy földhurok semmiképp nem jó és ez kiküszöböli. Aztán számolj be az eredményről !
mezis
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni hálózatom hatósugarát szeretném bővíteni egy másik router beiktatásával.
A szolgáltató modemére egy régi de stabilan működő 524-es Dlink modem van rákötve. Ennek a jelét szeretném átjátszani egy 20 méterre levő épületbe egy TP-link 741-es routerrel.Lehetséges ez egyátalán, ha igen mit kell csinálnom?
Nem találtam a neten semmilyen leírást, ha van valami akkor egy linket is megköszönnék! -
szoke12
őstag
helló! szeretnék építeni egy hálót.
adott 3 gép, egy hálózati nyomtató és egy wifis router.
azt kéne kivitelezni, hogy a 3 gép wifin csatlakozzon a hálózatra, tudjon mind nyomtatni, és lássanak egy hálózati mappát, ami egy másik vezeték nélküli hálón van, de jóval arrébb. azt valahogy egy köztes router hozná közelebb.
tudtok segíteni?
mit miután csináljak?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
mezis
félisten
válasz bongeszo #22285 üzenetére
A DI-524 router (WiFi) és nem modem.
Két épület között UTP kábel kihúzható ? (Földben vagy levegőben.)
Jelenlegi WiFi router elhelyezhető úgy, hogy antennája akadálymentes, közvetlen rálátással bírjon a 20 m-re lévő épületben elhelyezett újabb WiFi repeater antennájára ? (Ablaküveg nem akadály.)
mezis
-
szoke12
őstag
Na, újabb gond: Az Xp nem akar jelszóval védett hálózati meghajtót csatolni.
Hol tudom megadni neki a jelszót?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A következő 3 eszköz között gyakorlatban mi a különbség?
TL-WA701ND
TL-WA801ND
TL-WA901NDAz elsőt még látom, hogy elméletben lassabb, de a másik kettő?
Kb 5 eszköz lógnak rajtuk, melyik lenne a jobb választás? Jobb a 901 mint a 801? Mennyit számít a több ugyanolyan antenna?Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Topikgazda
válasz bugizozi #22292 üzenetére
A három eszköz a MIMO képességben tér el.
A 701ND nem MIMO képes, N150-es eszköz
A 801ND 2x2 MIMO képes, N300-as eszköz
A 901ND 3x3 MIMO képes, N300-as eszköz
A 801ND és a 901ND között csak akkor jön ki a különbség ha 3x2 vagy 2x3 vagy 3x3 MIMO-s eszközzel lesz használva, egyéb esetben nem.
Szerintem a 801ND lenne jobb választás.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Tekmen
aktív tag
Tegnap beszéltem a T-homeosokkal, azt mondták, hogy a routeremmel van a gond, mert hogy ők nem látnak hibát.. Ezt én viszont elég nehezen tudom elhinni, mivel nincs 4 hónapos az itthoni TP-Link router, szóval tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baja a netnek.
Tekmen
-
odinkain
tag
válasz gabipaci #22297 üzenetére
Köszönöm, akkor szerződés lejártakor csere lesz.
Esetlegesen te is Írországban vagy, ha igen vodá-n kívül tudsz másik jó szolgáltatót esetleg?
Azért kérdezem, mert elég sok filmet töltök,meg skype és a multiplayer, nem akarok túlcsúszni.[ Szerkesztve ]
PSN: inkaoner81
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest