- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Megpróbálom érthetően leírni:
Van egy 100Mbites net 4 lakás között routerrel megosztva! A haverom erre az osztott Netre akar rátenni egy Wifis Routert. A gép továbbra is kábelen kapná, a telefonok, tabletek meg Wifin. A kérdés az lenne, hogy ezt hogyan, ha már egyszer le van oszta a net? Ami jön a lakásba hálózati kábel, az most a gépbe megy közvetlenül. Ha lehet és nem gond, akkor részletesen mondjátok el. Persze ha van valakinek türelme
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
mezis
félisten
Pár méterre egy WiFi antennától -40 dBm-nek, de legalább -50 dBm-nek lennie kell. Ha ez nem jön össze, az a WiFi modul hibás, a készülék gyakorlatilag használhatatlan WiFi-n.
Mutassák be a szervizben, hogy stabilan tudnak kapcsolódni a WiFi-jükre, a jelerősség is megfelelő.
(Ehhez azért szerencsés lenne, ha egy másik lapos is ott lenne. Tulajdonképpen nem is kell kapcsolódni, elég ha az InSSIDer-el látszik a hasonlóan nagy térerő.)mezis
-
Faterkam
addikt
Huhh, de ugyan úgy be kell konfigolni? Vagy csak a wifit beállítani?
Bocs, de sosem csináltam még ilyet, és tőlem kér segítséget
Mondjuk én kérdezni tudok"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
mezis
félisten
válasz Faterkam #21209 üzenetére
Itt van az emulátorja, büntetlenül gyakorolhatsz.
(Network - LAN - IP address: ezt kell a meglévő, internetkapcsolatot biztosító router LAN IP címéhez "hangolni".
Mennyi ez az IP cím ?
Ugyanehhez a beállításhoz kell még, hogy a jelenlegi router milyen tartományba osztogatja az IP-ket (DHCP).
A TP-Link TL-WR720N-ben pedig Advanced Sttings - DHCP - DHCP Settings - DHCP Server: DISABLE
mezis
-
Faterkam
addikt
Ok, eddig köszönöm. A gondom az, hogy Ő vidéken van, valamikor a hét végén megyek le hozzá. Több infót egyenlőre nem tudok, csak azt, hogy a mostani router nem wifis és nem az Ő lakásukba van. Ezért vett Ő külön egyet. A címeket megnézem ha ott leszek, ha elakadtam kérdezek. De ezt is nagyon köszönöm, mert most már van valami fogalmam!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
aktív tag
Sziasztok,
Van egy gyakran ismétlődő problémám.
Albérletben lakom. A főbérlőnek van egy TL-WR340G routere, erről lehoztam a kábelt az én routeremre TL-WR841N. Minden megy is rendesen. Akkor jön elő csak a probléma, ha maxon töltök lefelé. Ilyenkor néha eldobja magát a routerem. Restart után újracsatlakozik és megy tovább. Elvileg bírnia kell mindkettőnek ezt a sávszélességet. És csak az enyém hal be ilyenkor. Azt még meg kell néznem, hogy ha elhal a kapcsolat, akkor látom-e a másik routert.... erre nem emlékszem.
A static routing beállítást nézegetem, hogy beállítsam-e, de nem tudom lehet-e köze hozzá. -
Magnat
veterán
válasz kenesei1982 #21213 üzenetére
Szia,
hogy van összekötve a két router, lan -> wan vagy lan -> lan?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
MR!!
aktív tag
Üdv !
Néhány oldalt nem hajlandó betölteni az egyik gépem. UPC net, router, 2 asztali , 1 laptop.
Néhány hete nem akar behozni néhány oldalt a laptopom (win7). A többi gépen bejön.Nod32-leszedtem , Firefox, Opera, Explorer újratelepítve, alapbeállításokkal és semmi...
cmd.ban tracert webcím-re [127.0.0.1] et hoz... a rossz címekre.
miszter
-
murcicomp
csendes tag
Helló Bacus!
Lenovo saját programját használjuk (ThinkVantage Access Connections) ez is fordít címet, de sajnos nem rejti el az eredeti MAC címet, így kiszűri őket a "céges háló". Nekem valami olyan progi kell ami ezt is tudja (FreeProxy igér ilyet, csak most időm nem volt foglalkozni vele). Esetleg ha erre is tudsz valami megoldást akkor ne tartsd magadban, jó párunk "nagy gondját" oldanád meg vele!
...Atyám és mit tudnál csinálni egy oldalbordából?
-
bacus
őstag
válasz murcicomp #21217 üzenetére
Nem ismerem azt a programot de a cimforditás az layer3-on van, mig a mac addressek layer2-n, igy vagy nem fordít címet az a progi, vagy valami igen érdekes trükköt használ.
Esetleg egy másik USB-s eth. adapter, azon internetmegosztás, majd utána egy accesspoint. Ennek mennie kell.
Lehet persze az egyik szgép elé is tenni azt a routert mac address klónozással, de ott a domain bejelentkezéssel, ill. egyéb megosztással lehetnek gondok, ott lehet próbálkozni DMZ-be tenni a gépet alapból..Amit viszont én tanácsolok, hogy kell beszéni ott a hálózatüzemeltetővel ill. a főnökökkel. Én üzemeltetek hálózatokat, ha megkerülnek, és észreveszem, és általában észreveszem, akkor szigoritok a szabályokon.
Viszont számtalan példa van amikor a dolgozó odajön, megkér, majd én megyek el a főnökhöz rábeszélni, hogy mekkora előnye van egy vendégwifinek, amit akár a dolgozók is tudnak használni, és nem sérti a hálózati biztonságot...Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
egyértelmű névfeloldási hiba, vagy a hosts fájlodba irogat valami program (virus), vagy a dns szerver beállitásaid másztak el.
Fontos, hogy a névfeloldás a hosts fájllal kezdődik, igy azt mindenképpen rendbe kell rakni.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
válasz murcicomp #21217 üzenetére
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?LegacyDocID=MIGR-73682
Ez lenne az? végignéztem a manualt, és ebben nem látok wifi hotspot funkciót.
Az eredeti felvetésedben wingate-t irtál, azt is használjátok?Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
aktív tag
-
Coyote01
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kisebb munkahelyi hálózatot összerakni. Adott egy laptop (win7) és egy asztali gép (xp), egy Canon iR2016-os nyomtató és egy Mercury KOB BR 100 router. A két gép között a hálózatot sikerül összerakni a routerrel, látják egymást rendesen, valamint a nyomtató is telepíthető mint hálózati nyomtató mindkét gépre. A gond az, hogy nyomtatni viszont nem akar. Fel van telepítve, nem ír semmi hibát, a doksit is kiküldi a nyomtatóra, de egyszerűen nem nyomtatja ki. Próbálkoztam, de se fix, se automata IP-vel nem megy rendesen, a végeredmény ugyan az. Valakinek van esetleg valami ötlete mi lehet a gond?
-
Coyote01
tag
válasz McSzaby #21223 üzenetére
Elvileg igen. Maga a nyomtató nem villog meg ilyesmi, de a nyomtatási sávban látom a fájlt h kiment, és el is tűnik onnan mint amikor rendesen kinyomtatja. Próbáltam más programból is, word, excel, adobe és a tesztoldalt is, de kiírja ki elment illetve kiküldte, de a nyomtató meg sem moccan. USB-n működik rendesen, de a LAN az istenért nem akar menni vmiért.
[ Szerkesztve ]
-
murcicomp
csendes tag
Helló Bacus!
Pedig van, még a release riportban is írnak róla:
-(Fix) Fixed an issue where user could not start mobile hotspot in Access Connection when connection is established using Windows 7 Wireless
-(Fix) Fixed an issue where Mobile Hotspot is not automatically started after reboot....Atyám és mit tudnál csinálni egy oldalbordából?
-
bacus
őstag
válasz murcicomp #21225 üzenetére
Hmm, de honnan veszed, hogy van cimforditás? Ird már meg, hogy mi az IP cime egy ilyen hotspotos gépnek, ill. utána a hotspotra kapcsolódó telefon IP cime?
Az a bajom, hogy routolt hálózaton nem lehet átvinni a mac cimeket. (vannak rá megoldások, mint az EoIP, de itt tuti nem ez az eset) Ha van címfordítás, akkor egyszerüen az eredeti mac address nem jelenhet meg a hálózaton..
Pár képernyő mentés is lehet segítene a beállitásokról, hátha van ott valami opció erre. Az én notimra nem irja, hogy kompatibilis a program, igy inkább nem tenném fel.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
FefeeX
veterán
válasz McSzaby #21226 üzenetére
DMZ belső hálózatnál szerintem semmit nem számít, hacsak nem pont öngól, mivel ugye tűzfalon kívülre teszi... A többit még épp értelmezni próbálom, ha jól értem a nyomtató tudja alapból a LAN-t...
mod: Nálunk itt bent a cégnél iR2200 van, és csak LAN-on lóg... amit figyelni kell, a router nem biztos hogy automatikusan fordít, így nem mindegy, hogy patch kábelt, vagy cross kábelt használsz... Egy kábelcsere egyébként automatice javasolt, mert sok problémát okozhat egy kábel is
mod2: ha a gép folyamatosan be van kapcsolva, ideiglenesen arra is kötheted a nyomtatót, majd megosztod a hálózaton, kényszermegoldásnak az is megteszi
[ Szerkesztve ]
-
murcicomp
csendes tag
Helló Bacus!
Szóval csak sejtem hogy fordít, a de száz százalékban nem vagyok biztos. Hálózati cím tartomány nagyon különböző. Alapból MAC address alapján jutunk ki a hálóra, a gépemen keresztül egy másik beregisztrált MAC address-szű gép viszont csatlakozik a hálóhoz. Elméletileg a gépeink DHCP-vel kapják az IP-t, viszont minden gép csak egy mindig azonos IP címet kap meg. A klónozás nem járható út, rendszer gazdák nálunk meg igen kis halak, hálózati policyket nem ők hozzák azt a központ IT management határozza meg. Komolyabb IT-sok viszont csak Indiában vannak szal. ez az út sem járható.
Vendég wifi van, de csak microsoft oprendszeres gépről működik (tudomásom szerint Lumniáról megy!!!), linux és android és Iphone nem megy.
Egyébként tényleg wingate-tel probálkoztam, bár azóta sikerült letöltenem a freeproxy-t úgyhogy inkább azzal fogok probálkozni hosszabb távon, mivel az nem shareware.
...Atyám és mit tudnál csinálni egy oldalbordából?
-
FefeeX
veterán
-
Kurik
tag
Sziasztok!
TP-link wr430g típusú router és egy adsl modem.
Beállítom a felhasználó nevet és a jelszót és nem kap (WAN) ip címet. A felhasználó nevet és a jelszót teszteltem, hogy a gépet a modemmel összekötve létrejön az internet kapcsolat. Elviekbe nem kéne, de próba képen beklónoztam azt a mac-et amivel létre jött a kapcsolat viszont nem hozott eredményt.
Próbáltam másik router-rel (Zyxel P335-U) is, de azzal se jön létre kapcsolat a modem és az előbb említett eszköz között. Próbáltam másik kábelt is.Csináltam már pár ilyet, de ez most fennakadást okoz ezért kérem segítségeteket.
Mi az amit nem állítok be szerintetek? Bármiféle ötletet (a témával kapcsolatosan) meghallgatok szívesen.
Bármiféle kiegészítés szükséges még kérdezz és válaszolok.
Segítségeteket előre is köszönöm!Ha tévedek, ki lehet javítani :)
-
futár
senior tag
A Routerben a PPPoE kapcsolatot, hoztad létre? A gépből törölted a betárcsázó programot? A router default beállításokkal van, ha nem, akkor kellene egy reset és PPPoE kapcsolat. Vagy végigmész a beéállítás varázslóval és kész.
[ Szerkesztve ]
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
törölt tag
üdv.
Volna egy kis problémám.
Van két Win7-es gépem. Az egyiken megosztottam a DVD meghajtót (hozzáférés Eweryone).
A problémám a következő:
A két gép nem látja egymás, ha megnyitom a saját gépet a Hálózat alatt csak saját magát látja mindkettő, a másik gépet nem.vezérlöpult-Hálozati megosztási központ-speciális megosztási beállítások
otthoni vagy munkahelyi fülre katt
- hálozatfelderítés bekapcsolva
- fájl és nyomtató megosztás bekapcsolva
- megosztás bekapcsolva
-128 bites titkosítás használata
- jelszóval védett megosztás kikapcsolva (ha bevolt kapcsolva akkor se láttam a másik gépet)
-a windows kezelheti az otthoni csoportok kapcsolatait bekapcsolvaEset smart security van a gépeken, ha kikapcsolom a tűzfalat, akkor se látom a másik gépet.
Parancssorból meg tudom pingelni a másik gépet, mindkettőn.
Már nem tudom mit kell még beállítani, ennyit még sohasem szívtam megosztással, mindig működött elsőre. -
bacus
őstag
A hosts fájl rendbetétele egyszerü, mert normál esetben nem tartalmaz szinte semmilyen bejegyzést, az is ki van kommentezve. Az alap hosts fájl igy néz ki windowsnál, sőt az IPv6-os bejegyzés xp-n nincs is. (::1)
-------------------------------------------------------------------------------------
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhostKössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
törölt tag
-
futár
senior tag
válasz #24889344 #21243 üzenetére
A számítógépeknek a Windows 7 rendszert kell futtatniuk ahhoz, hogy otthoni csoport része legyenek. A Windows 7 Starter és a Windows 7 Home Basic rendszerrel csatlakozhat otthoni csoporthoz, de nem hozhat létre ilyet.
Nem ismerem a Win7-et, ezért belinkeltem neked, hogy mit és hogyan.
[link][ Szerkesztve ]
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
bacus
őstag
válasz #24889344 #21243 üzenetére
Én meg nem javaslom ezt az otthoni csoport létrehozásával létrejött megosztást.
Az SMB kiforrott, kompatibilis egymással mac, droid, linux, win. Erre jön megint valami okos marketinges a microfosnál, és kitalál egy új dolgot, ami nem kompatibilis csak magával, de még azt is butitja, hogy a home userek még annyira se érezzék jól magukat.
A munkacsoportos fájl megosztást nem nehéz beállitani. Ha már a saját gépedet látod igy, akkor jó úton haladsz, hogy a másik is lássa.
Feltételek:
-azonos alhálózat (ez csak a hálózat felderités miatt kell, mert egyébként megy routolt hálón is)
-név/jelszó (a jelszó kikapcsolható a csoport házirendeknél)
-tűzfalakon engedélyezni, nod32 tűzfalon is, teszt erejéig kikapcsolni
-megosztási mappa létezzen és legyen hozzá joga is a felhasználónak! (bár windowson nem lehet csak létezőt megosztani, de a könyvtár törlésével a megosztás megmarad)
-megosztásnál is kell hozzá jogot adni, minimum olvasásra..Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
törölt tag
Köszönöm, nézelődöm a neten erősen.
Valamit észrevettem.
Az egyik gép Win7 Ultimate, a másik csak Win 7 home premium.
A Home prmium-os gépen nem tudom megnyitni a Hálózati azonosító beállítását, mert elszürkült ez a lehetőség, lehet hogy emiatt nem működik a megosztás.
Tettem fel képet is hogy mire gondolok.bacus
A Home premiumos gépen amin megosztottam a D: meghajtót, Hálózat alól látom, a tartalmát is. Csak a másik gépet nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fejlemények.
Már pár percig láttam a másik gépet, utána még pingelés se ment.
Nagyon furcsa, hogy meg is nyitottam egy dokumentumot a megosztott mappából, és egyszer csak megszakadt a kapcsolat. Miközben mindkét gépen volt net folymatosan.
Ha hazaértem munkából este majd folytatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest