- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
VeryByte
őstag
válasz sebijani1982 #22950 üzenetére
Igen. Bár ezzel csak megnehezíted kicsit egy hozzáértőbb ember dolgát.
[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
sebijani1982
senior tag
válasz VeryByte #22951 üzenetére
Akkor mi lenne a leginkább célravezető megoldás? Vagy ez a legkisebb rossz és el kell fogadni?
"Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."
-
VeryByte
őstag
válasz sebijani1982 #22952 üzenetére
Alapnak jó lesz.
-
Magnat
veterán
válasz sebijani1982 #22950 üzenetére
Hi,
két lehetőség közül választhatsz, vagy felsorolod azokat a MAC címeket, akiknek nem engeded a hálózat használatát (és akkor mindenki másnak lehet) vagy azt sorolod fel, h kinek engeded (és akkor csak nekik lehet, senki másnak). Túl sokat nem ér a dolog, mivel a MAC címet a legtöbb eszközön egyszerűen meg lehet változtatni, de a második eset azért vmivel jobb, mert akkor nem elég változtatnia, de olyanra kell, ami engedélyezve van és az engedélyezett kliens nincs a hálón éppen (vagy ha fent van akkor le kell róla lökni). Persze ha azt csinálja vki, h felírja a hálót használóü kliensek MAC címét és később mikor vmelyik nincs fent, akkor állítja be a saját eszközének azt a címet, akkor tudja használni, de ez nem egy permanens megoldás. A te szempontodból viszont az lenne a legjobb szvsz, ha vmi 3rd party firmware segítségével (vagy lehet h a gyári is tudja) több SSID-t csinálnál és a saját eszközeiden beállítottat nem adnád meg senki másnak, esetleg ha több ismerősnek is adsz hozzáférést, akkor mindenkinek külön SSID. Így könnyebb felderíteni, h melyik SSID-t használják többen mint kellene, plusz egy esetleges jelszócsere sem érinti a többi klienst, aki jól viselkedik
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
skatebab
tag
Helló!
Erre a problémámra keresek megoldást már jó ideje, sajnos nem túl sok sikerrel.
A TP-Link WR1043ND routeremre általában 8-13 ember van csatlakozva,a net 35mbit-es és az lenne a célom hogy:
Mindenki gazdálkodjon úgy a saját sávszélességével, ahogy akar/tud, ezért olyan sávszélesség korlátozást létrehozni, hogy max 10mbit-et tudjanak használni a letöltésre.Vagy esetleg az összes futó torrent kliensek letöltésének korlátozására tudtok megoldást az is jó lenne!
Persze úgy szeretném hogy az én gépem 35mbit-et tudjon használni mindig!
köszönöm
Igyunk barátaim yo-ho!
-
sujgojo
csendes tag
sziasztok,
a szomszedommal akarom a netet megosztani, es erre osszeallitottam egy konfigot. nem keves erofeszitessel es utanaolvasassal sikerult is mukodesre birnom, de tegnap minden gepen megszunt az internet eleres. a tul sok DHCP serverre gyanakszom, bar nincs atfedes a rangek kozott, valoszinu megsem jo ez igy, csak ugy voltam vele, hogy ha valami mukodik, azt nem piszkalom. de most mar nem mukodik, igy ideje helyre tenni. a konfig:szomszed
========================================
modem:
192.168.1.1
bridge mode
DHCP on 2-254
connection type ppppoe
OP MODE:AP
Wireless MODE: AP
192.168.3.254
DHCP Enabled 100-199
OP MODE:AP Client Router
Wireless MODE: Client
Mi lenne a helyes beallitas? Hol legyen a DHCP? Gondoltam arra is, hogy esetleg nem AP-Client hanem bridge uzemmodban kellene meg csinalnom a linket a szomszed es kozottem, de ott mintha nem lenne WPA2.
egy tovabbi aprosag, amit nem ertek. ha kabelen kapom a netet a 192.168.3.254 cimu kliensrol, akkor hogy lehet 192.168.2 subnetbol ip cimem? mert amig mukodott igy volt.
-
sujgojo
csendes tag
válasz VeryByte #22957 üzenetére
hat az ugy maradt. lepesrol lepesre epitettem fel, aztan amikor mukodott nem mertem hozzanyulni. akkor megprobalom kikapcsolni.
hogy lehet forwardolni?az adsl modemnek probaltam kikapcsolni a dhcp-jet, de akkor nem mukodott.raadasul, ha egyszer ki lett kapcsolva, akkor tobbet nem lehetett visszakapcsolni, resetelni kellett.
a modem d-link 321b, a tobbi TP link. nalam egy 5210 van, szemben vele a szomszednal 5110, es a szomszed router is valami olcso tp
-
Claude Leon
senior tag
válasz skatebab #22955 üzenetére
Rögzíted a saját ip-címedet, azután beállítasz rá egy min 30 max 35 Mbitet.
A maradék ip tartományra pedig a maximum 10-et, a minimumot rád bízom.
De a torrent (ha nem korlátozták rendesen a beállításaiban) jól bekevar majd az egészbe, a kiterjedt csomagforgalma még kisebbre vett sebesség mellett is belassít mindenki mást, mert az eszköz kapacitása meglehetősen véges a párhuzamos kapcsolatokban (néhány ezer)Korrektebbül openwrt-n tudnád prioritásosan kezelni az ügyet, erre vargalex olvtárs összeállítását javasolnám, van erre egy külön topik, vagy ha a hagyományosra hajazóbb menüre vágysz, a gargoyle féle kompakt összeállítás is egész használható tud lenni (én 741-et használok gargoyle-on, ugyan a tiedhez képes elhanyagolható forgalommal, de így is észrevehetően kisebb akadályt jelent az adatáramlásnak, mint a gyári)
-
skatebab
tag
válasz Claude Leon #22959 üzenetére
hali köszi igen így tettem rájöttem de mit befolyásol hogy mennyi a minimum amit nekik vagy magamnak is beállítok? néha megéreztem hogy torrenteztek még így is hogy lekorlátoztam őket,de azért jobb mint volt!
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Casterke
tag
hali, ma hoztak a UPC-s kollégák egy ilyen csodát a technicolor tc7200 a 240/20-as net mellé ez eddig oké, de sajna eddig volt egy cisco meg egy tp-link cisco vette a netet a modemből és adta tovább tp-linknek az adta a lenti szervernek, de ezt bekötöttem nem tudom megoldani a port Forwarding-ot semmi képen nem működik van rajta egy http server és egy játékszerver én nem engedi ki nem ma kezdtem mert eddig akárhány routerem volt működött... már nem tudom mit tegyek teljesen le vagyok sújtva
-
Casterke
tag
DMZ az mindent átirányít egy megadott ip címre pl.: 192.168.0.100-ra ugye?
-
-
skatebab
tag
válasz Claude Leon #22966 üzenetére
Értem hát ha adok nekik 2 megát akkor már annyira nem érzem meg de akkor úgy belassulnak hogy kénytelenek leállítani a letöltést , de vicc mert tegnap is 19 emberke lógott a routeren! és a 35 megát akár torrent leszIvja 0,5 megáig is. ..
Igyunk barátaim yo-ho!
-
Claude Leon
senior tag
válasz skatebab #22967 üzenetére
Ezért írtam, hogy a gyárival ez nem igazán megy, az a sok szimultán dologgal nem túl jól boldogul.
Az openwrt többel bír, azért annak is vannak határai, onnan jönne a képbe a prioritásos forgalomszabályozás a megfelelő ütemezéssel, talán az késleltet annyit a torrentforgalmon, hogy más is szóhoz juthat.Nyilván a végponti sok gigabájtos, több gigaherces erőművek még trehányul összetákolt programokkal is röhögve generálnak annyi csomagot, ami 32MB-os, nem túl fürge routernek megfekszi az emésztését.
Azt viszont, gondolom, hiába magyaráznád a torrentközönségnek, hogy félelmetesnek tűnő korlátozással (pl. max 50-100 kapcsolat/kliens) gyorsabban jöhet le a cucca, azzal, hogy nem dugítja el a tyúkbelet, a protokoll úgyis a legfürgébb szálakat válogatja be a lehetséges tömegből.
[ Szerkesztve ]
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Ide mit kell beírni?
Motorola v8 telefonom van.
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
nem_tom
őstag
Hali!
Mitől van az, hogyha összekötök routerrel egy vagy több gépet, akkor vagy látom valamelyiket vagy nem, vagy látom de jelszót kér ahhoz, hogy megtudjam nyitni... talán rendesen működik is néha. Ugyan ez fordítva. Van amikor engem nem látnak, vagy látnak de jelszót kér. (néha szintén működik) Általában viszont a játékok szoktak működni multiplayeren. Csak így fájlokat nem mindig tudunk cserélni.
Illetve ha két routeren vannak összekötve gépek akkor is ugyan ez.
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
-
nem_tom
őstag
válasz VeryByte #22971 üzenetére
Mi az a NetBIOS? A munkacsoportok LAN-ra vannak állítva. Win 7-es op rendszerek. A "milyen gépek" kérdés alatt pontosabban mire vagy kíváncsi? A hálózatfelderítést hol tudom bekapcsolni?
Előre is bocs ha nagyon hülye és alap dolgokra kérdezek rá, de nem értek hozzá annyira.
-
heaven
tag
Sziasztok!
Két eltérő gyártmányú router között mennyire valószínű, hogy működni fog a WDS:
Dlink DIR-605L
TpLink TL-WR904N?
-
Topikgazda
-
enginev3.0
félisten
-
nem_tom
őstag
válasz enginev3.0 #22975 üzenetére
-
nem_tom
őstag
válasz enginev3.0 #22977 üzenetére
Egyesektől szokott kérni pedig.
-
Casterke
tag
Mivel most tudtam meg a wrt320n-es routerem kb 140mbit-et tud max ezért lenne pár kérdésem. Van rá mód, hogy többet tudjon vagy vennem kel egy újabbat és ha igen milyet?
-
And
veterán
-
Topikgazda
válasz Casterke #22979 üzenetére
Esetleg valamilyen 3rd party firmware használatával van esély némi pluszt kicsikarni de sokkal többet biztosan nem lehet, hosszú távra mindenképpen jobban megéri újat venni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Casterke
tag
válasz Gubek-Einste #22982 üzenetére
van egy tp-link n750-es most acces pointnak használva de akkor kicserélem őket az gondolom már megbirkózik vele
-
Topikgazda
-
őstag
Kérlek segítsetek, már a hajam tépem, nem tudok rájönni mivel van a baj...
3db gép van a hálózatban, 1db adattároló PC, egy asztali PC, egy wifis netbook. Az adattároló PC teszi a dolgát, gigabites hálón kommunikál az asztali PC-vel. Adattároló PC meghajtója meg van osztva. Adattároló PC és wifi netbook között jó a másolási sebesség mindkét irányba. A gond az aztali PC-vel lehet, ha a benne lévő megosztott hdd-ről másolok bármelyik gépre (adatt.PC vagy wifi netbook) ilyen 16kbyte/s másolási sebességet produkál. Megfordítva viszont hibátlan, wifi netbookról asztali gépre másolva 7-8MB/s, adattároló PCről asztali gépre másolva pedig 90MB/s.
A kérdés az lenne, ha az asztali PCről akarok anyagot lemásolni, miért döglassú a kapcsolat?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Casoli #22986 üzenetére
Switch is újra lett indítva, utp kábelt is cseréltem, hiba továbbra is fentáll. Ha az asztali vezetékes gépről akarnék valamit lemásolni, az baromi lassú. Kipróbáltam már mindent, hálózati sebességmérő programokat, speedtestet is, minden jó. Windowsok eredetiek. Mi a p*cs van?
-
yankee_nl
csendes tag
Sziaszok!
Adott egy belso halozat 192.169.0.x IP tartomannyal. Ez egy routeren (TP-Link 1043ND + openWRT) keresztul kapcsolodik az ISP-hez. A router viszont 10.x.x.x IP-t kap a szolgaltatotol, tehat duplan NAT-olt halozatrol beszelunk.
Szeretnem elerni a routert az internetrol (belso webserver + command line). A belso halo eleres nem feladat most.Port forwarding, dyndns nem megoldas a dupla nat miatt. Sajnos ugy nez ki, hogy publikus kulso iP-t sem fogok tudni kapni a szolgaltatotol.
Milyen megoldast tudtok javasolni?
OpenVPN-t neztem eddig, mint lehetseges megoldas, csak sajnos mindenhol szerver konfiguraciot irnak, szerintem viszont ebben az esetben a routeren eppen egy kliens kellene, valamilyen publikus OpenVPN szerverhez valo csatlakozassal.
Van valakinek eziranyu tapasztalata (konfig/mukodes/megbizhatosag)?
Koszonom a segitseget.
-
dzsambo
tag
válasz yankee_nl #22989 üzenetére
Szia!
Hát ha nem fogsz kapni publikus ipt akkor felejtsd el az egészet ennél a szolgáltatónál.
Ha elég az asztalt elérned akkor egy teamviewer vagy logmein megoldja a dolgot, viszont ha fájlokat akarsz jobbra balra mozgatni akkor csak úgy fog működni, ha valahova leteszel egy vpn szervert aminek van publikus ip címe és ahhoz csatlakozol.
-
VeryByte
őstag
válasz yankee_nl #22989 üzenetére
1043-on dyndns nem oldja meg a dolgot, de esetleg egy másik belső eszközröl (pc, notebook, akárni) talán igen. Bár esetleg 1043 is kipróbálható, csak nem tudom, hogy a kapott WAN IP-t, küldi el, vagy előtte lekérdez és azt küldi el a DynDNS-nek. Ez egy érdekes kérdés egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
tomek017
tag
Halihó.
Segítségre lenne szükségem.
Laptopról kapcsolódom otthon, egy Belkin wifire, csatlakoznál azt írja, hogy Korlátozott hozzáférés. Tabletről, telefonról tudok csatlakozni és megy is a net, de laptopnál nem.
Beírtam keresőbe "192.168.2.1" de nem csinál semmit.
Mi lehet a gond?Köszi előre is a segítsége!
"Aki hülye haljon meg!... mondta az aranyhal és kifeküdt a partra napozni." (tomek017 felhasználónak 24 pozitív és 1 negativ értékelése van a fórumon! - http://phmegbizhatosag.atw.hu/ )
-
veterán
Sziasztok
Miért van az hogyha én nézek 1 streamet akkor a net teljesen jó, amikor tesóm néz a másik gépen egy focit pl akkor nálam olyan szinten be van lassulva a böngészés hogy hihetetlen. Pedig nem 1080p-s streamet néz, és mégis nagyon gyatra nálam ilyenkor a böngészés sebessége.
Egy WDR-3600-as TP routerem van. Esetleg ott tudnék valami állítani, akár sávszélkiosztást, vagy bármi ilyesmit?
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
nolika
senior tag
válasz jozsi252 #22993 üzenetére
ez így kevés, meg kéne nézni hogy nincs-e más adatforgalomterhelő alkalmazás.
A stream önmagában egy udp csomag özön, a legegyszerűbb dolog.Monitorozd a hálózatot, próbálj vmit kihámozni.
tomek017: valószínűleg fix ip-d van, ezt kapcsold ki és kérj a routertől egyet. Google segít benne. Ha így se megy, akkor az alhálózatok nem stimmelnek. Ennek a megoldása is a router DHCP-jétől kérsz IP-t.
[ Szerkesztve ]
-
nolika
senior tag
Nem tudja esetleg hogy az IPTV szolgáltatás esetén mely érpárakat használnak a set top boxok? Illetve úgy is feltehetem a kérdést, hogy sima 100mbites ethernetrél melyik érpárat használják?
Azt tudom, hogy 2 érpár megy 100mbiten, viszont a maradék két érpárat ki tudnám használni hálózati kommunikációra (cat5e kábel van). Csak kérdés, hogy melyik lenne az, úgy kellene az érpárakat bekötni.
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra, illetve segítségre lenne szükségem.
Két pc között szeretnék full hd blu ray filmeket lejátszani.
Ehhez adott a két pc, egy TL-WR1043ND router és egy TL-WN821NC wifi adapter.
Az egyik pc-n win 8, a másikon OpenElec fut.
A gondom az lenne, hogy a nagyobb méretű filmeket (30-40-50GB) akadozva játsza le. Fogalmam sincs mi lehet a gond, mert pl. ha a két gép között állományokat másolok, akkor olyan 10-11MB/s megy az adatcsere.Ez az átviteli sebesség nem lenne elég egy blu ray film lejátszásához? Van valami ötletetek mi lehet a gond?
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
nolika
senior tag
válasz laca500 #22997 üzenetére
Nekem sokkal gyengébb jellel 16gb-os mkv mozifilmet röccenésmentesen vitte.
Itt azt értem hogy legalább 5MB/s volt és laptop N-es wifi meg 1043ND router.
De ha tegyük fel tényleg 40gb-os filmet játszol le akkor azért egy 150mbps átvitel édeskevés lesz.Helyedben csekkolnám a link quality-t, lehetséges hogy néha leesik a sávszélesség, ami mindenképpen az adatátvitel sebességre hatással van. A másik megoldás hogy sambaval bemountolod a filerendszert mindkét OS-be. Így talán jobb a hálózati adatelérés.
-
őstag
válasz nolika #22998 üzenetére
De ha tegyük fel tényleg 40gb-os filmet játszol le akkor azért egy 150mbps átvitel édeskevés lesz.
A dune 303D-n tudom követni a bitsűrűséget, Avatar 3d 50GB BD iso esetében is alig 40 Mbit/sec az átlagos érték, a max 60 Mbit/sec körül alakul. Az itt található tesztvideoban is 131 Mbit/sec a maximum, ami elérhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest