- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tailor21
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Android 4 FULLHD Smartbox média lejátszót.
Legnagyobb előnye és amiért meg is vettem, hogy a filmeket hálózaton keresztül (wifin) képes az asztali számítógépről is lejátszani anélkül, hogy egy adathordozóra kellene kimásolnia!
Az otthoni gépem XP a televízióra csatlakoztatott eszköz pedig android rendszerű.
Megosztott dokumentumok mappába bemásoltam filmet, képeket, zenéket és megosztottam a Smartbox látja és csatlakozni is próbál, de az xp valamilyen felhasználónevet és jelszót kér.
Én mivel csak a wifit jelszavaztam le a gép sem kér semmit indításkor (minek is családi gép) így hát fogalmam sincs mi lehet. Esetleg a gépen megtalálható a jelszó?Ha tudtok erre valamilyen megoldást az nagyon megköszönném!
Hálózatmegosztásról semmit nem tudok router beüzemelésével is megizzadtam -
Tailor21
csendes tag
Csináltam mappamegosztást mert azelőtt hiába kerestem nem találta a gépet most meg megtalálja így már a médialejátszó látja a mappát, de megnyitni már nem lehet kivéve ha beütök neki egy felh. nevet és jelszót. Ha tudnám mi
Wifire rá van csatlakozva tehát azt még egyszer nem kérheti.Röviden maga az XP gépem nem engedi be.
Kellene egy új fiókot létrehoznom számára?[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Ezzel néztem.
De próbáltam más oldalon is, de ott is csak ez a sebesség jött!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék van fent egy vnc azt szeretném kivülről elérni a ddns-l a routert elérem, a vnc-ben megadott port továbbítva a gép ip-címére viszont a dyndns-n kersztül nem érem el a vnc-t, port továbbításba és a forgalmi szabályokba is beírtam mi hiányzik még
Ui: belső ip-vel tökéletes[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
kis javítás: ami 15 az nem MB/s, hanem Mb/s vagy inkább Mbps (utolsó kettő ugyanaz, csak a megkülönböztetés végett inkább a második használatos)
Tehát nem 15 megabájtot tudsz másodpercenként tölteni, hanem megabitet (8bit (b) = 1 byte (B))Egyébként most nézem, a UPC netünk itt a melóban 5Mbps-t csinált a tesztben, pedig 120Mbps csomagunk van (mondjuk többen is használják ugye egyszerre), viszont az is benne van a szerződésedben, hogy a garantált sávszélesség kb a tizede a maximálisnak, ami a 15 (ÁSZF? )
-
libus
őstag
válasz FefeeX #21307 üzenetére
Oké, akkor Mb/s.
Az is oké, hogy a szerződésben van egy garantált sebesség, ami ugye jóval kisebb szokott lenni.
De attól még jön a max. (15Mb/s) sebesség, hisz ha alaptoppal, a wifi routerhez csatlakozom, s nyomok egy tesztet, ott jön a max. 15Mb/s.
Az 5db Switchre kötött gépek esetében meg nem!! Pedig egyik gépen sem ment semmilyen letöltés, ami miatt csak 2,6 - 4,0 Mb/s-ot tudtam volna mérni.
Szóval, nem az Internet sebességgel van a baj.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
FefeeX
veterán
régi router vagy új? hálózati kártyák? csak mert van régi 10Mb/s-es hálózati kártya is, ami szintén nem tudja még a ráírt 10 megabitet sem hozni...
Alapvetően akár a switch is lehet only 10Mbps de inkább a hálózati kártyákra szavaznék... ugyanaz a gép hoz 4 megát ami korábban 15öt hozott? -
libus
őstag
válasz FefeeX #21309 üzenetére
A router (Tp-Link 940N) is, meg a switch is új.
Hálózati kártya az nem tudom milyen van a gépekbe, de egy biztos, hogy nem mai darabok.
Most lett az Internet sebessége felemelve 15-re. Előtte 5Mb-os volt.
A 15-ös Net bekötésekor lett kipróbálva minden gép. 15-el sosem jött egyik gépen sem!
Csak a laptopon jön 15-el a Net!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
linemar
csendes tag
Sziasztok segítség kellene pliss!!Kérem a kitud segítsen
-
Teemo91
csendes tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írok e de hátha tudtok segíteni. Koliban lakom és kb 2 napja elkezdte azt csinálni a net, hogy böngészni meg böngészőben letölteni lehet, de pl torrentről semmi nem jön és még a LoL ba se lép be... Nem tudjátok mi okozhatja ezt és hogy hogy lehetne ezt megoldani?
-
Topikgazda
válasz Teemo91 #21314 üzenetére
Valószínű, hogy berakott a rendszergazda valami korlátozást, hogy ne lehessen torrent-ezni és hasonló huncutságokat csinálni. Megkerülni nem nagyon lehet, meg kell kérni, hogy állítsa vissza a régi állapotot de, hogy megteszi-e az már kérdéses.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Teemo91
csendes tag
válasz Gubek-Einste #21315 üzenetére
Az a vicc hogy ugye tegnap kezdte el a net ezt a hülyeséget ma voltam nála és nem tudott rólaXD sőt ott törte a fejét hogy most mi van vele.
-
kovacslori
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémámban szeretném a segítsegetek kérni:Először is van egy adsl modem, hozzá van egy (TP-LINK TL-WR1043ND) wifi router, eddig minden rendben (van net+wifi is). Mivel ennek a jele elég gyenge, ezért vettünk hozzá 2 access pointot, az egyiket az adó (TP- LINK TL-WA7510N) a másikat a vevő (TP-LINK TL-WA5210G) oldalra (mivel elég messze kellene elvinni a netet) és ezen az oldalon is van egy wifi router, mivel ott több gép is csatlakozna rá. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet összehangolni őket, hogy a mind a két helyen működjön az internet, sajnos én már ott elakadok, hogy az adó oldalán nem tudom összehangolni a routert az AP-vel, a többiről meg gőzöm sincs, hogy lehetne megoldani. Remélem tudtok segíteni, mert nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm!!
-
mezis
félisten
válasz kovacslori #21318 üzenetére
Üdv.!
Először a 1043-ashoz bejelentkezel, megnézed a LAN IP címét, DHCP tartományát. Ezt esetleg szűkíted.
Ezután a két AP-dnek "hozzáhangolod" LAN IP címét a 1043-aséhoz.
Ha ennyi kevés volt az induláshoz, írd meg a 1043-as IP, DHCP paramétereit. (Nincs kedvem 192.168.x y-okat írogatni.)
A 1043-ashoz vezetékkel csatlakozik a 7510-es ?
mezis
-
Topikgazda
válasz kovacslori #21318 üzenetére
Nem fog összejönni mivel a WA5210G csak 2,4 Ghz-s, a WA7510N pedig csak 5 GHz-s sávon működik, az egyiket le kell cserélni ugyan olyanra mint a másik, személy szerint a WA5210G-t cserélném.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nagysandor79
aktív tag
sziasztok. van egy es6100 tvm. és néha csatlakozik néha meg nem a netre. semmihez sem nyúltam se előtte se utána.se kábelel se wifin nem tud csatlakozni, de néha meg gondolja magát és akkor minden simán megy. mi lehet a gond? (a szomszédnak is van routere, be zavar hat az? )
-
FefeeX
veterán
válasz Gubek-Einste #21320 üzenetére
a 1043 is csak 2,4Ghz-es...
a legcélszerűbb az antennacsere lett volna a routeren szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
Hi!
Valaki ismeri hálózati mentéshez az FBackupot?
Vagy más megbízható progit erre a célra?
Érdekelne, hogy minden újrament, vagy csak szinkronizál?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
FefeeX
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Van olyan mod firmware E4200 routerre, amivel látom, hogy az otthon lévő gépek milyen programjai kapcsolódnak az internetre, és ha akarom, ezeket a programokat tiltani tudjam? Most tomato van, de nem tudom megoldani a tiltást.
-
szoke12
őstag
válasz FefeeX #21324 üzenetére
Köszi!
Na, most hogy beüzemeltem a GoodSync-et 4 gépen, kipróbáltam ezt is. Lehet, hogy csak több időt kéne rászánnom, de én úgy látom, hogy ez nem szinkronizál, csak ment. Nekem pedig olyan kéne, ami folyamatosan szinkronizál, és csak a különbséget másolja át. És nem csinál csomó mappát aminek magától ad nevet. Az a lényeg, hogy minél kevésbé terhelje a rendszert. kb 150 GB-ról van szó. Ezt se törölni és újraírni, se újra mellémenteni nem lehet. legalábbis nem érdemes.
A GoodSync jó erre, tökéletes, csak éppen 30 napos trial szegény. Utána megint meg van lőve. Márpedig nincs szándékomban minden hónapban telepíteni."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
krealon
veterán
válasz #02644736 #21325 üzenetére
"Van olyan mod firmware E4200 routerre, amivel látom, hogy az otthon lévő gépek milyen programjai kapcsolódnak az internetre,"
Nincs.
A routerhez nem jut el az az informacio, hogy melyik portot melyik program hasznalja az adott gepen, igy lehetetlen amit kitalaltal.
Program szerinti korlatozast az adott gepen lehetseges kizarolag megvalositani. -
Lacikaaaa
csendes tag
Sziasztok
2 hete vettem egy Dell 5521.es laptopot.
Internetre wifin keresztül kapcsolódik.A notebookban lévő wifi eszköz: Intel Centrino Wireless-n 2230
Router amire kapcsolódik: TP-Link WR340GDFolyamatosan ingadozik a sávszélesség. 12 megás net van bekötve, de wifin keresztül hol 2 mega hol annyi sem, majd a következő pillanatban már teljes sebesség van. Kábelen keresztül ilyen probléma nincs, és a régi laptopommal sem volt. A legfrissebb driver van fent a wifi hardverhez. Próbáltam a routerben fix csatornát állítani. WPA2-PSK titkosítás beállítva. Először azt hittem a jelerősség ingadozik, de az mindig kiváló. Ennek ellenére a kapcsolat állapotánál látom, hogy ugrál a sebesség. Hol 54 Mbps hol 48.. majd 36..18.. ismét 54..
Külföldi fórumokban találkoztam hasonló problémákkal ennél a centrino eszköznél, de konkrét megoldás nem nagyon hangzott el.Ötlet?
-
zozimoto
aktív tag
Hali.
Kaptam egy Tenda A3 range extendert de nem sikerül munkára bírnom. Sajnos az angolom elég gyér magyar nyelvű használati nincs hozzá. Beállítási segítség kellene."...az enyémre az van írva hogy sivatagi sas 0.50"
-
krealon
veterán
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan "problémám" lenne h van itthon egy router ami eddig 2 gép között osztotta a netet, most az egyik ki lett lőve, mert kiöregedett és más váltotta helyét (iPad) viszont ahhoz a géphez volt kötve egy lézeres nyomtató, ami elég nagy helyet foglal, ezért jó is volt h a másik helységben van, ami irodának van használva, de az ottani gép lett kilőve és a másik számítógéphez szeretném csatlakoztatni azt a nyomtató, és azt szeretném kérdezni h erre milyen lehetőségem van, ha az nincs egy gépbe bekötve ami hálózat részét képezni, találtam ilyen megoldást: [link] ha jól gondolom (ellenkező esetben javítsatok ki) akkor a LAN kábelt ami átmegy a falon, csak beledugom ebbe, majd a nyomtató USB vezetékét is, és már látom is a hálózaton a nyomtatót, ha bekapcsolom, vagy kell még vmi beállítás, illetve ez a kütyü használható erre?
Előre is köszi a helpet!
Kellemes Húsvétot mindenkinek!Matthew 24:42
-
futár
senior tag
válasz @matthew@ #21339 üzenetére
Igen, ezt hívják Print szervernek. Mindenképpen ez a jó megoldás neked. IP alapján azonosítod a hálózaton, a nyomtató pedig hájózati nyomtató lesz. Ezek támogatnak egy csomó nyomtatót.
Létezik wireless változata is, amikor nem kell vezetékelned. [link]
[ Szerkesztve ]
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Digi PPPoE netre váltottunk de van pár problémám vele.
A HUAWEI hg8242b modem ha jól látom nem tartalmaz wifi-t.
Ezért szeretném a Netgear routerünkkel összekötni, hogy az ossza wifit.
Gondolom a Netgear WAN portjába kell dugni, a Modem LAN1 portjából a kábelt.
De milyen beállításokat kell használnom, hogy működjön is?
A Huawei webes felültébe egyébként, hogyan lehet belépni?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Nemrégen vettem egy új konfigot, egy Asus alaplappal. Ezen természetesen van gigabites LAN port, de én mégis szeretnék egy hálókártyát a gépbe. Csak PCIe foglalatos lehet, mondjuk hasraütésszerűen egy ilyen Delock-ot kiválasztottam, de nem ragaszkodom ehhez. Ha tudtok jobbat akkor az lesz. Természetesen van PCI slot az alaplapon, de az egyiket eltakarja a 3 slotos videókari (Asus HD-7950-DC2T-3GD5) a másikban meg a hangkártya csücsül.A következő probléma történt: A DIGI net routerrel van megosztva. Tökéletesen működött a régi gépemmel, amelyben volt hálókártya. A régi gépet először alaplapi hálókártyával használtam, és kinyírta egymást a router is és az alaplapi hálókártya is meghalt. Hasonló jelenség zajlik most is: Először csak belassult a net, aztán most már egyáltalán nem működik. A laptoppal sem. Most úgy megy, hogy a DIGI kábelét közetlenül bedugtam az alaplapi hálókártyába, és közvetlenül csatlakoztam a nethez router nélkül. A router meghalt. Aztán a régi gépnél nem törődtem vele, betettem egy hálókártyát és kész. Aztán egy másik routerrel használtam hosszú évekig hiba nélkül. Most ez a router tette le a lantot, fogalmam sincs miért amikor évekig hiba nélkül ment. Az új gépet természetesen a régi routerre kötöttem rá és kísértetiesen megismétlődött a router elhalálozás. Az alaplapi hálókártya szerencsére még működik, de nem is szeretném ha bekrepálna. Mondjuk azt nem értem, hogy mitől döglenek meg a routerek, ha alaplapi hálókártyával használom őket. Vagy ez egy Asus-jelenség? Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem tesznek az alaplapra egy kis leválasztó trafót mint amilyen a rendes hálókártyákon is van. Nekem az az érzésem, hogy emiatt döglenek meg a routerek, mert feszültségkülönbség van a router és az alaplapi hálókártya között. Vagy bekapcsolási tranziens, vagy gőzöm sincs miért.
Na szóval úgy döntöttem, hogy beépítenék egy hálókártyát a gépbe, a videókari melletti PCIe portba tenném. Szeretném ha segítenétek nekem kiválasztani egy jó routert, és egy jó hálókártyát is. Szeretném, ha vezetékes lenne, mert már ki van építve a hálózat a lakásban.
Remélem tudtátok követni, kicsit komplikáltan sikerült leírnom.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
futár
senior tag
válasz Gery0505 #21346 üzenetére
TP-Link hálókártya és router. Ez és ez. Olcsó és nem volt bajom velük. Ha többet szeretnél rákölteni, akkor Linksys router és a Delocknál valami márkásabb hálókártya, mondjuk a TP-Link is ismertebb.
A router - hálókártya döglődés nem természetes "mutatvány", de elképzelhető, hogy ASUS "betegség"
Még annyit, hogy a hálókártyák szinte ugyanazok, csak más a doboz, amibe csomagolják. Néhány kivételtől eltekintve.[ Szerkesztve ]
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
-
Gery0505
aktív tag
Helló!
Hát ez a hálózatleválasztás nem egyszerű, mert a Diginél nem koaxon jön be a net, hanem UTP kábelen. A koaxos (kábelmodemes) net csak a UPC-nél van. A gépemnek csináltam földelt konnektort, a védőföldet is bekötöttem a konnektorba, természetesen olyanba amibe be lehet kötni. A diginek a dobozában nem tudom, hogy van-e leválasztás a nethez (gondolom hogy van, kéne hogy legyen legalábbis), bár ezt nem tudom hogy lehetne ellenőrizni. Mondjuk az a furcsa, hogy ez a router elhalálozás mindíg csak alaplapi hálókártyával történik. Hát lehet hogy leválasztás baja lesz a rendszernek. Mondjuk az nem tudom, hogy amikor kikapcsolom a gépet, akkor átvált-e nagy impedanciás üzemmódba az alaplapi cuccos.
futár: Köszi, megnézegetem a kínálatot, hogy mik vannak. Valami jó minőségűt szeretnék, amivel nem lesz gondom.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest