Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Gsx-rr #13926 üzenetére

    A vásárolni tervezett kamerák önállóan is le tudják menteni SMB, NFS vagy FTP tárhelyre a main stream-et, miközben elérhető marad a sub stream, így mehet a nagy felbontású videó a helyi NAS-ra, a kis felbontású pedig szükség esetén nézegethető helyben vagy távolról valós időben (de nézi azt a fene élőben :o vidéki internet lehetőségekkel pedig úgysem nézhető távolról a main stream, egy nagyságrenddel arrébb van a lakossági net feltöltési sávszéle).

    A kérdés így inkább az, hogy a kis NAS SoC mennyire boldogul azzal, ha nem csak 1-2, hanem 4-8 kliens ír a tárhelyére folyamatosan.
    Például, ha a viszonylag alacsony sávszél miatt meg is oldódna ez "erőből" HDD oldalon, akkor is hasznosnak tűnne az AHCI és NCQ támogatás a SATA HDD-hez, hogy esetleg kevesebbet csapkodjon a HDD feje (24/7 talán nem mindegy). De azt sem tudom, hogy a SoC-ok hogy viselik a több szálú hozzáférést (olyankor, mikor maga a HDD vagy RAID array még vígan bírná a terhelést, példaképp ha high-end SSD-t kötünk rá tesztelni).

    Amúgy igen, ez már nagyon OFF, de szerintem hatalmas lehúzás az IP kamera biznisz, főleg itthon.
    Indulok ott, hogy az argep.hu szerint legolcsóbb magyar webshop-ban 2-3x magasabbak a nettó forint ár a kínai kamerára, mint az aliexpress-en a bruttó, tehát korrektül elvámoltatva és ÁFA-val terhelve (amit kis tételben akár meg is úszhatsz) vastag kereskedői haszonnak tűnik (és a kiskereskedő még olcsóbban kapja a kínaiaktól, ha nm pár darab, hanem több tucatos csomagot kér és nem magánszemélyként, hanem kereskedőként...).

    Amennyire én meg tudom ítélni, az NVR lényegében egy buta kis NAS, integrált PoE switch-el, csak a kis linux OS van valamelyest a célra optimalizálva és előre konfigurálva (nagyon hasznos azoknak, akik nem tudják mi az a linux kernel, de amúgy...). Azon túl lehúzásnak tűnik, mert az egyes modellek specifikációját elnézve szoftveres limitációkkal terelik a vásárlót ugyan annak a hardver-nek a szabadabbra húzott szoftver-el szállított verziója felé.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák